Close button

Ринок залишають ще три фінустанови

Ринок залишають ще три фінустанови

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ три компанії - фінансову компанію «Женева», факторингову компанію «Прем'єра» і страхову компанію «Інноваційні страхові технології». Про це повідомляє регулятор на офіційному сайті, повідомляє Минфин.

Рішення прийнято комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 18 грудня 2020 року на підставі поданих компаніями заяв.

Що відомо про компанії

Фінансова компанія «Женева» мала чотири ліцензії - на надання послуг з факторингу, фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в т. ч. на умовах фінансового кредиту, а також надання гарантій і поручительств. Ліцензії були анульовані на засіданні комітету 13 листопада.

Станом на 30 вересня 2020 року об`єм активів цієї установи становив 2,3 млрд грн або 1,2% від загального обсягу активів фінкомпаній.

Факторингова компанія «Прем'єра» мала одну ліцензію - на надання послуг з факторингу. Ліцензія була анульована на засіданні комітету 27 листопада.

Станом на 30 вересня 2020 року об`єм активів цієї установи становив 23,5 млн грн або 0,01% від загального обсягу активів фінкомпаній.

Ліцензії страхової компанії «Інноваційні страхові технології» анульовані з 22 вересня 2020 року.

Обсяги страхових премій цієї компанії за 9 місяців 2020 року склали 19,9 млн грн. Компанія займалася переважно страхуванням залізничного транспорту і фінансових ризиків. Станом на 30 вересня 2020 року частка премій від цих видів страхування становила 61,3% від валових страхових премій компанії.

Компанія відзначила, що всі договори страхування (перестрахування) по станом на 30 листопада 2020 роки припинені через закінчення терміну дії. У компанії відсутні зобов'язання за договорами страхування або перестрахування і невиконані (або прострочені) зобов'язання перед страхувальниками.

Нагадаємо

15 грудня Національний банк виключив з державного реєстру фінансових установ три компанії за їх власною ініціативою.

На початку грудня Національний банк відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг у 18 фінансових установ на підставі поданих ними заяв.

Новини

Популярні теми форуму

analytics