Close button

Зимова магія Загреба

Зимова магія Загреба

Взимку всі ми любимо проводити холодні дні в теплі свого будинку, укрившись ковдрою і з чашкою гарячого какао. Але разом з тим, ведені природною і непереборною потребою, ми любимо прогулятися по місту, насолоджуючись зимовою атмосферою вулиць і площ, повідомляє УНИАН.

Що і роблять жителі Загреба, де тисячі вогнів і барвисті декорації під відповідний музичний супровід піднімають настрій і проганяють всі негативні думки, причому не тільки в святкові дні. Ми розповімо вам докладніше про зимову магію столиці Хорватії.

Завдяки концертам, художнім інсталяціям і іншим різним заходам на відкритому повітрі в різдвяний період в Загребі довгі зимові місяці проходять набагато приємніше. Крім того, є ще й мальовничі вуличні кіоски з гарячим чаєм, ароматним глінтвейном і ракией, смаженими каштанами та ковбасками, щоб зігрітися.

Для більш серйозного застілля сезонне меню нас балує домашніми стравами, такими як квасоля з кислою капустою і ріпою, кров'яні ковбаски і свиняча рулька з варено-смаженою картоплею, голубці з кислої капусти, штрудлі, вареники і «кайзершмаррн». На всі питання Вам відповість «Португізац», молоде вино з Плешівічкіх виноградників і вірний супутник зимових страв, а також асортимент сезонного пива з малих пивоварень Загреба, який щороку стає все більш різноманітним.

Зимовий Загреб / фото Julien Duval

Ідеальний план для зимової прогулянки залежить від миттєвого настрою та інтересів, а підходящі варіанти знайдуться для всіх. Іліца і Нижнє місто пропонують саму жваву і активну частину програми, сюди приходять, щоб поспілкуватися, розважитися і зробити покупки. Зріневац і інші паркові зони Нижнього міста елегантно висвітлені і спокусливо романтичні, а для особливих вражень можна замовити прогулянку в старовинному екіпажі.

Зазвичай більш спокійне Верхнє місто в цей час року набуває особливого сяйво і приваблює любителів неспішних прогулянок в містичній атмосфері минулих часів. Вид, що відкривається з Штроссмайеровой вулиці на блискучий сутінковий Загреб, схожий на красиву зимову листівку. До ідеалу не вистачає кількох білих сніжинок в повітрі. І навіть якщо місто накрило сніговою ковдрою, то поруч завжди є гора Медведніца, чия білосніжна вершина запрошує любителів справжніх зимових забав на свіжому повітрі.

Зимовий Загреб / фото Julien Duval

Порослі лісом схили Медведніца повні затишних і відокремлених місць, де відвідувачі можуть близько стикнутися з природою. Популярна зона відпочинку Цмрок - найвідоміша санна траса в Загребі, на цьому гірському схилі колись навчали кататися на гірських лижах. Зараз лижники відправляються на вершину Медведніца, де знаходиться сучасний гірськолижний курорт з трасами протяжністю близько чотирьох кілометрів, а особливою розвагою є нічне катання.

Мало столиць може похвалитися наявністю поруч гірськолижного курорту, на якому тренувалися олімпійські чемпіони та проходила одна з найпопулярніших гонок Кубка світу з гірських лиж. Маршрути в горах сповнені туристами і взимку, а гірські будиночки з традиційною кухнею - улюблене місце відпочинку в кінці кожного маршруту.

Зимова подорож в Загреб може початися з ідилічною прогулянки по засніжених лісовими стежками в горах, а закінчитися незабутнім проведенням часу в блискучому центрі міста. При такому діапазоні можливостей найхолодніша пора року легко може стати часом найтепліших вражень.

Новини

Популярні теми форуму

analytics