Close button

В Україні перестануть публікувати письменників з РФ, Білорусі і ще 14 країн

В Україні перестануть публікувати письменників з РФ, Білорусі і ще 14 країн

Національна спілка письменників прийняла рішення не публікувати в своїх виданнях твори авторів з країн, які на майданчику ООН і в інших міжнародних організаціях виступили проти територіальної цілісності України, повідомляє ZN.ua.

До цього переліку увійшли Росія, Білорусь, Вірменія і ще 14 держав.

"Прийнято рішення припинити публікації у виданнях НСПУ творів письменників тих країн, які голосуванням в ООН і в інших міжнародних організаціях виступають проти територіальної цілісності України. Наводиться перелік цих країн: Російська Федерація, Білорусь, Венесуела, Вірменія, Зімбабве, Іран, Камбоджа, Киргизстан, Китай, КНДР, Куба, Лаос, М'янма, Нікарагуа, Сербія, Сирія, Судан", - повідомила прес-служба НСПУ.

В організації підкреслили, що з даного правила можуть бути винятки. Зокрема, це можуть бути померлі письменники-класики або автори, які публічно підтримали територіальну цілісність України і засудили агресію Росії.

"Також вирішено припинити практику проведення спільних акцій (творчі вечори,"круглі столи", конференції і т.д.) з дипломатичними представництвами країн, зазначених у додатку, та не допускати участі членів НСПУ в будь-яких літературно - мистецькі заходи, ініційованих представниками країн, підтримують російську агресію проти України", - повідомила прес-служба НСПУ.

Оксана Лебедина

Новини

Популярні теми форуму

analytics