Close button

Кулеба назвав провали України в 2020 році

Кулеба назвав провали України в 2020 році

Основними провалами 2020 року стали переговори по збитому в Ірані українському літаку МАУ і погіршення відносин з Угорщиною, повідомляє Обозреватель.

Про це в інтерв'ю розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він зазначив, що станом на кінець року іранська сторона все-таки не виконала ті обіцянки, які вона давала.

"Ми так і не отримали, наприклад, технічний звіт про катастрофу, і не змогли просунутися в переговорах. Тобто, багато було зроблено, ми далеко просунулися, але недостатньо для того, щоб вийти на той результат, якого ми очікували", - визнав дипломат.

При цьому глава МЗС акцентував, що судовий процес не може початися, поки не будуть вичерпані всі можливості щодо врегулювання питання з Іраном.

"Я підкреслюю, що в процесі переговорів з Іраном Україна не діє сама. Ми є лідером команди постраждалих країн і виступаємо від їх імені. Тому це повинно бути наше спільне рішення", - пояснив він.

Другим провалом України на міжнародній арені Кулеба назвав погіршення відносин з Угорщиною.

"Знаєте, відносини з Угорщиною вони такі: то досягнення, то провал. Наприклад, коли Угорщина не виступила проти надання Україні статусу партнера по розширених можливостей НАТО, це, очевидно, я вважаю досягненням української дипломатії ... Але, з іншого боку, втручання Угорщини у внутрішні справи України під час місцевих виборів, безсумнівно, було провалом", - сказав міністр.

Олексій Тітофф

Новини

Популярні теми форуму

analytics