Close button

У 2020 українці придбали на 3% менше автомобілів

У 2020 українці придбали на 3% менше автомобілів

Всього за минулий рік українські номери отримали 85,5 тисяч нових легкових автомобілів, що на 3% менше показника 2019 року, повідомляє Экономическая правда.

Про це повідомляє Укравтопром.

Зокрема у грудні українці придбали і зареєстрували рекордну для 2020 року кількість нових легкових автомобілів – 9801 шт. В результаті, у порівнянні з минулим роком грудневий ринок виріс на 7 відсотків.

"У порівнянні з іншими європейськими ринками падіння автопродажів в Україні не виглядає так драматично", - йдеться у повідомленні асоціації.

Однак причиною цього за їх повідомленням є вкрай низька споживча активність на ринку нових авто, що склалася ще до пандемії COVID-19, викликана як падінням купівельної спроможності населення, орієнтованого на сегмент недорогих автомобілів, так і політикою лібералізації імпорту бувших в експлуатації машин.

За підсумками року перше місце рейтингу марок на ринку нових легкових авто завоювала Renault – 14360 автомобілів. Самою популярною моделлю цієї французької марки стала Renault Duster – 5534 реєстрацій за дванадцять місяців.

Новини

Популярні теми форуму

analytics