Close button

Fiat-Chrysler вибрав країну для нового виробництва

Fiat-Chrysler вибрав країну для нового виробництва

Концерн FCA (Fiat-Chrysler) модернізує і розширить свій завод в польському місті Тихи, після чого там почнеться виробництво гібридних і електричних автомобілів Alfa Romeo, Fiat і Jeep, повідомляє FCA.

Модернізація підприємства FCA Poland займе кілька років. Як повідомила прес-служба концерну, відправною точкою для оновленого заводу стане старт серійного виробництва першої з трьох нових моделей легкових автомобілів для групи FCA в другій половині 2022 року.

Подробиць про майбутні моделі польської збірки поки немає. У заяві компанії зазначено лише, що це будуть «технологічно просунуті моделі, засновані на новій концепції мобільності». Вони будуть виготовлятися з використанням найсучасніших силових установок, в тому числі повністю електричних.

У FCA також розповіли, що вирішили інвестувати в своє польське підприємство через підтримку місцевої влади, яка виражається в податкові пільги для Особливою економічної зони Катовіце (KSEZ). Сукупні інвестиції в проект складуть близько 755 млн. Злотих (165,7 млн. Євро).

FCA Poland - один з найбільших заводів концерну. Він займає площу 2,4 млн. М², з яких 0,5 млн. М² відведені під виробничі цехи і службові приміщення. В даний час на заводі працює 2,5 тис. Чоловік. У 2019 завод FCA в Тихи зробив у цілому 263 176 автомобілів Fiat, Abarth і Lancia, в тому числі: 179 689 шт. Fiat 500, 21 015 шт. Abarth 595 і 62 472 шт. Lancia Ypsilon. 99% випущених в 2019 році автомобілів були експортовані на 58 ринків по всьому світу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Особливою економічної зоні Катовіце планується побудувати новий завод компанії ElectroMobility Poland, який буде випускати електромобілі під брендом Izera.

Новини

Популярні теми форуму

analytics