Close button

Добкін балотуватиметься в мери Харкова

Добкін балотуватиметься в мери Харкова

Екс-голова Харківської ОДА і колишній депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін має намір балотуватися на позачергових виборах мера Харкова. Про це він повідомив в своєму Telegram, повідомляє ZN.ua.

«Попри всі спекуляції, Харківська міськрада в установленому законом порядку подала звернення до ВР з приводу призначення нових виборів мера в зв'язку зі смертю Кернеса. Так що відтягнути вибори на максимальний термін не вийде», - написав Добкін, додавши: «І так, Добкін йде в мери ».

Добкін балотувався в мери Харкова в жовтні 2020 року, проте пізніше зняв свою кандидатуру на користь Кернеса.

Раніше повідомлялося про те, що секретар Харківської міськради Ігор Терехов 1 січня 2021 року подав до Верховної Ради заяву на розгляд дати проведення позачергових виборів мера Харкова на 28 березня 2021 року.

У той же час депутати прогнозують, що вибори в Харкові відбутися не раніше осені 2021 року.

Нагадаємо, на виборах 25 жовтня 2020 року третій раз мером Харкова став Геннадій Кернес, за нього проголосували 60,34% виборців. Кернеса госпіталізували в клініку "Шаріте" за станом здоров'я. Він повинен був принести присягу з новообраними депутатами 9 грудня але приїхати не зміг. 17 грудня стало відомо про смерть Геннадія Кернеса, похоронна процесія відбулися 23 грудня в Благовіщенському соборі Харкова. Кернеса поховали на 2-му міському кладовищі, на алеї відомих харків'ян, поруч з головою Харківської ОДА Олександром Масельським і Євгеном Кушнарьовим.

Новини

Популярні теми форуму

analytics