Close button

Світові ціни на нафту знизилися

Світові ціни на нафту знизилися

Ціни на нафту знижуються в ході торгів у вівторок в зв'язку із тривогою з приводу обмежувальних заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавируса, повідомляє Интерфакс.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures у вівторок становить $ 50,97 за барель, що на $ 0,12 (0,23%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти подешевшали на $ 0,71 (1,4%) - до $ 51,9 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу становить $ 47,55 за барель, що на $ 0,07 (0,15%) нижче рівня попередніх торгів. У понеділок ф'ючерси знизилися в ціні на $ 0,9 (1,9%) - до $ 47,62 за барель.

"Повторне введення локдаунов в світі для захисту від мутації коронавируса буде являти собою самий істотний ризик в короткостроковій перспективі для повернення до нормальної ситуації, при якій спостерігається попит на нафту", - говорить старший ринковий стратег Axi Стівен Іннес, якого цитує Dow Jones.

Учасники ринку чекають продовження зустрічі ОПЕК +.

Зустріч міністрів країн ОПЕК + перенесена на вівторок, на 15:30 за віденським часом. За словами одного з джерел, після перерви в ході зустрічі таку пропозицію висловив міністр енергетики Азербайджану, але воно звучало і від міністра Саудівської Аравії.

Напередодні перерви на столі переговорів було два протилежних пропозиції - збільшити видобуток в лютому на 500 тис. Б / д або зберегти видобуток на січневому рівні.

Раніше всі країни висловилися щодо своєї позиції. Лише дві країни - Росія і Казахстан - виступили за збільшення видобутку на 0,5 млн б / д з лютого, решта - за продовження видобутку на поточних рівнях.

За підсумками грудневої зустрічі країни ОПЕК + домовилися про поступове збільшення нафтовидобутку, різко скороченою в минулому році. Таким чином, з 1 січня країни ОПЕК + зможуть збільшити видобуток нафти в цілому на 500 тис. Барелів на добу. При цьому міністри вирішили збиратися щомісяця, щоб приймати рішення про рівні видобутку в залежності від ситуації на ринку, але видобуток можна буде підвищити максимум на 500 тис. Б / д в місяць.

Новини

Популярні теми форуму

analytics