Close button

До локдауну залишилося три дні. Що буде заборонено в Україні

До локдауну залишилося три дні. Що буде заборонено в Україні

Сьогодні почався 300-й день карантину, який Кабінет Міністрів ввів з 12 березня через епідемію коронавірусу COVID-19. На засіданні Кабміну 9 грудня було прийнято рішення про продовження карантину до 28 лютого 2021 року, повідомляє Українські новини.

До цієї дати залишилося 55 днів.

До 28 лютого будуть діяти обмеження "помаранчевої" зони епідемічної небезпеки.

14 грудня Кабінет Міністрів ввів нові обмеження, які діятимуть з 19 грудня: проведення в навчальних закладах масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу і в присутності відвідувачів; проведення в розважальних закладах і в кафе/ресторанах святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій; приймання відвідувачів в музеях, на виставках, в галереях і т.д., якщо в залах присутні більше однієї людини на 10 кв. метрів; робота громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім доставлення і замовлень на винос).

Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00.

У храмах і церквах не дозволяється перебування більше однієї людини на 5 кв. метрів; на відкритому повітрі можна збирати натовпи парафіян (дозволяється тільки за умови дистанції в 1,5 метра між присутніми).

З 00:00 8 січня до 00:00 25 січня буде обмежена робота громадського проведення масових заходів.

Пропонується обмежити діяльність закладів культури, це стосується проведення концертів, вистав, кінотеатрів, розважальних закладів та будь-яких розважальних заходів, в тому числі оренда під корпоративи, навчальні установи, за винятком дитсадків, всі заклади розміщення, крім готелів і закладів реабілітації.

Також закрити спортзали, фітнес-центри, басейни, крім занять на вулиці і професійних команд.

Робота громадського харчування буде здійснюватися тільки на винос або доставлення.

Робота салонів краси та перукарень - виключно за попереднім записом без очікування всередині.

Спортивні заходи вирішуються тільки професійні, без глядачів.

Буде також заборонена будь-яка торгівля непродовольчими товарами, в тому числі на ринках.

Заборона роботи різдвяних ярмарків після 8 січня.

Ялинки на площах — без концертних майданчиків, розваг.

Державні та комунальні установи відправляються на дистанційну роботу. Установам і організаціям також рекомендується перейти на дистанційну роботу, розвантажити роботу офісів і приймання відвідувачів.

При цьому громадський транспорт буде працювати.

Карантин в Україні скасують тоді, коли відсоток хворих українців залишиться незмінним як мінімум протягом 10 днів; в лікарнях залишиться менш як 50% пацієнтів з COVID-19.

Локдаун з 8 січня. Інфографіка: Кабмін

Ганна Рудик

Новини

Популярні теми форуму

analytics