Close button

Китай нарощує виробництво електромобілів

Китай нарощує виробництво електромобілів

Китайські стартапи в сфері розробки електромобілів Nio, Li Auto і Xpeng оголосили про значне збільшення випуску своєї продукції в четвертому кварталі 2020 року. Таким чином під кінець року автовиробники досягли максимальних показників, повідомляє Укравтопром.

Високий попит на електромобілі компаній відображає загальне відновлення економіки КНР і її автомобільного ринку. Прагнучи стати лідером в області технологій для електромобілів, китайське уряд підтримав галузь субсидіями, був встановлений жорсткіший регулювання, а також профінансував розширення інфраструктури зарядних станцій.

За даними Міністерства промисловості Китаю, з січня по листопад 2020 року об`єм продажів електромобілів виріс в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 4,4%, тоді як загальні продажі легкових автомобілів знизилися на 7,6%.

Незважаючи на те, що китайські стартапи демонструють значні успіхи, їх результати все ще відстають від показників головного конкурента з США компанії Tesla, яка в минулому році випустила на світовий ринок в п'ять разів більше автомобілів, ніж три китайських стартапу разом узяті.

Новини

Популярні теми форуму

analytics