Close button

Топ-10 найбільш невибагливих акваріумних рибок

Топ-10 найбільш невибагливих акваріумних рибок

Найпопулярніші і невибагливі акваріумні рибки. Різні цікаві факти в описі кожного виду, повідомляє Питомец ру.

Гуппі - невибагливі риби, з їх утриманням під силу впоратися навіть початківцям любителям акваріумів. Самки не можуть похвалитися яскравим забарвленням, а от самці блищать усіма барвами веселки, особливо гарний хвіст гуппі. Гуппі - це живородні рибки, тому до моменту народження мальки вже повністю сформовані і можуть харчуватися інфузоріями, дрібним кормом і самостійно плавати.

i6issjy_17_big.jpg

гуппі

Півник - це вид, який невибагливий до умов утримання, тому підійде навіть початківцям. Для рибок досить акваріума, обсягом від 5 літрів. Цікаво, що півник вважається Лабірінтовою рибою, він дихає не тільки зябрами, але ще і спеціальним лабірінтовим органом.

Золоті рибки - одна з найпопулярніших акваріумних риб, цілком заслужено улюблена аквариумистами за привабливу зовнішність і мирний характер. Існує кілька різновидів золотих рибок.

jr71vhnc2v_big.jpg

золота рибка

Меченосець - це риба, яка все частіше зустрічається в колекціях акваріумістів, цей вид невибагливий, тому турбота про нього під силу навіть новачкам. У природних умовах вони живуть у водоймах Гватемали, Південної Мексики і Центральної Америки. Назву ці риби отримали через характерну форму хвостового плавника, який дійсно схожий на меч. Такий плавець присутній тільки у самців.

Гурамі - відносяться до загону трихогастерів, у перлинних риб дуже цікава будова рота - вони можуть трохи висувати нижню щелепу і підхоплювати корм, як в товщі води, так і з поверхні. Це граціозні і миролюбні риби, які вживаються з іншими сусідами, але за умови, що вони не дуже відрізняються за розміром. Годувати вихованців краще живими кормами, але перловий гурамі з задоволенням поїдає суху їжу. Вони мають маленький рот, тому через свої анатомічні особливості не можуть вживати велику їжу.

y_9d6ulcv4_big.jpg

гурамі

Даніо реріо - Це невеликі риби, завдовжки 4-5 сантиметрів з довгим тілом, за яким паралельно проходять смуги двох кольорів - жовто-зеленого, чорно-синього, солом'яно-жовтого і починаються у зябер, переходять на хвостовий плавець. Самки відрізняються від самців більш товстим черевцем, смугами забарвлений тільки хвостовий і анальний плавник, інші плавники мають білувато-жовтий колір.

Барбуси - це одна з найкрасивіших риб сімейства коропових. В результаті схрещування підвидів барбусів було виведено чимало нових форм - чорний з червоними плавниками, альбінос, «моховитий барбус» з зеленуватим тулубом і червоними плавниками.

oceezuwmt3_big.jpg

барбуси

Сомики - вони володіють додатковим кишковим диханням і можуть дихати киснем повітря. Їм байдуже кількість розчиненого кисню у воді, вони можуть жити в невеликих судинах без аерації. Сомики постійно риються в грунті, вишукуючи залишки їжі. При цьому риби каламутять воду і погіршують зовнішній вигляд акваріума. Хімічний склад води при утриманні та розведенні значення не має. Температура при утриманні та розведенні від 20 до 28 ° С. Риба донна, любить напівтемряву, миролюбна. їсть будь-який вид корму.

vbdzc3g1vb_big.jpg

сомики

Скаляріі - це представник сімейства цихлид, рибка, яка стане гідною прикрасою будь-якого акваріума. Скаляріі - досить великі риби, тому для їх утримання варто вибирати ємності не менше 60л, висота акваріума повинна перевищувати 45 сантиметрів, ширина великої ролі не грає, оскільки скалярии пристосовані жити в вузьких протоках. Вода повинна бути чистою і злегка м'якою, рівень кислотності повинен триматися в межах 6,5-7,4 рН, а постійна жорсткість не повинна перевищувати 18 ° С. Вони досить чутливі до навколишнього середовища, тому бажано підтримувати параметри води на одному рівні.

feapdcnpvy_big.jpg

Скалярия

Неон Червоний - розмір до 5 см. Неон червоний мешкає у Венесуелі, Бразилії. Статеві відмінності виражені слабко. Самка Неона червоного трохи більша і статевозрілих має більш повне черевце. Вміст в акваріумі, густо засадженому рослинами. Люблять стару, злегка торфованную воду і темний грунт. Їдять будь дрібний живий і сухий корм. Переважно стайне проживання.

Новини

Популярні теми форуму

analytics