Close button

Експерт спрогнозував дострокові вибори в Раду

Експерт спрогнозував дострокові вибори в Раду

Імовірність дострокових виборів Верховної Ради України в 2021 році становить 50 на 50, повідомляє Голос.ua.

Про це розповів політтехнолог Олександр Теплюк.

«З урахуванням того розгойдування, яке на сьогоднішній день є, з урахуванням того, що не поміняли Шмигаля до цього часу, я знаю, що багато депутатів, деякі політичні сили готуються до можливих перевиборів, але не президента, а парламенту. Відбудуться вони чи ні, це ми дізнаємося ближче до літа», - сказав Олександр Теплюк.

На думку експерта, діючі народні депутати хочуть взяти участь в ринку землі, який відкривається 1 липня 2021 року.

«На сьогоднішній день у багатьох депутатів є таке архіважливе питання, як ринок землі. Це дуже цікава тема, на якій багато хто зможе заробити в останній раз. Не просто заробити, а забезпечити собі життя десь уже в іншій європейській країні. Тому багато хто буде затягувати це питання. Вибори до місцевих органів самоврядування показали, як змінилася картина. Вона говорить про те, що якщо відбудуться вибори, вони перекроять карту України в частині представництва депутатів. На сьогодні ця карта показує, що дуже складно зробити коаліційні зрушення, щоб потім цим людям об'єднатися», - зазначив Олександр Теплюк.

Експерт вважає, що найбільш ймовірність дострокових виборів Верховної Ради підвищує відставка уряду.

«Якщо завтра розпустять Кабінет міністрів, ми повинні розуміти, що треба готуватися до виборів. Голоси під новий Кабінет міністрів ніхто не збере. Ситуативні заміни одного-двох чоловік ще можливі. Поміняти повністю весь Кабінет міністрів голосів не буде. А якщо і наберуться, то буде багато запитів різних політичних сил і багато хто захоче багато що поділити. Новий уряд у нас не прогнозується. На сьогоднішній день обрати новий Кабінет міністрів коштуватиме дорого для всіх», - підкреслив Олександр Теплюк.

Олексій Гавриленко

Новини

Популярні теми форуму

analytics