Close button

Huawei надасть HarmonyOS іншим виробникам

Huawei надасть HarmonyOS іншим виробникам

У зв'язку з діючою забороною на використання сервісів Google на своїх смартфонах, HUAWEI активно просуває HarmonyOS - власну альтернативу американському «зеленому роботу», повідомляє 4PDA.

Незабаром її приклад зможуть піти й інші бренди: компанія оголосила про готовність поділитися своєю розробкою з китайськими партнерами.

Генеральний директор бізнес-підрозділу HUAWEI Річард Ю заявив, що компанія готова надати необхідну ліцензію тим виробникам смартфонів, яким не вдалося пройти сертифікацію Google. Таким чином, якщо установка GMS і Google Play будуть неможливі на пристрої інших вендорів, HUAWEI забезпечить їм доступ до HarmonyOS і екосистемі HMS.

Крім того, топ-менеджер відзначив, що HUAWEI в змозі підтримати всіх китайських виробників, які виявили бажання використовувати операційну систему HarmonyOS на своїх пристроях. Саме так компанія посприяє усуненню залежності гаджетів від сервісів Google.

Згідно з раніше наданої розробниками HUAWEI інформації, HarmonyOS буде пропонувати «гнучке ядро», яке є сумісним з великою кількістю мікросхем, що зробить систему універсальної. Саме над цим працюють інженери компанії, прагнучи не тільки оновити власний парк моделей смартфонів, але і надати доступ до HMS стороннім китайським компаніям.

Новини

Популярні теми форуму

analytics