Close button

1200 км на автопілоті - як це було

1200 км на автопілоті - як це було

Власник Tesla Model 3 записав на відео 12-годинну поїздку, під час якої машина поводилася сама, і поділився враженнями, повідомляє Корреспондент.

Власник автомобіля Tesla Model 3 проїхав з Сан-Франциско до Лос-Анджелеса і назад на автопілоті, фіксуючи подорож на камеру. Про цікавий експеримент повідомило видання Naked Science.

Відзначається, що в містах машина рухалася під управлінням бета-версії функції Full Self-Driving (FSD), а на трасі працював в режимі Autopilot (AP).

Оновлена бета-версія FSD дозволяє автомобілю самостійно рухатися не тільки по шосе, але і в межах міста. Від водія вимагається лише задати маршрут, не прибирати руки з рульового колеса і контролювати те, що відбувається.

За більш ніж 12 годин їзди водій брав на себе управління всього на кілька хвилин: щоб тричі заїхати на зарядні станції і об'їхати незрозумілий сміття на дорозі, який міг пошкодити машину на високій швидкості (маневр видно на позначці 12.51 першого ролика).

За підсумками поїздки на Уoutube-каналі Whole Mars Catalog були опубліковані два ролика з прискореним відеорядом.

Обидва відео показують, як електроніка Tesla перемикається між режимами і наскільки добре машина водить сама себе.

Так, в місті інформаційний дисплей демонструє навколишній світ "очима" функції FSD. Як тільки Model 3 з'їжджає на хайвей, з'являється інтерфейс автопілота, який демонструє смугу руху електромобіля, а також сусідні ряди дороги.

При цьому автор роликів підкреслив, що водіння Tesla з використанням функцій Full Self-Driving і Autopilot не завжди ідеально. Машина іноді не самим логічним чином перебудовується або виконує обгін, що може викликати замішання у водіїв сусідніх машин, а непередбачуване рух в потоці саме по собі може мати небезпечні наслідки.

Батареї Model 3 не вистачило на все 600 км дороги в один кінець. Тому за час поїздки в Лос-Анджелес зарядні станції довелося відвідувати двічі.

А ось зворотний шлях в Сан-Франциско почався при повному акумуляторі і потрібна була всього одна зупинка.

Автор експерименту закликав повторити його на Model S з пробігом на одній зарядці більше 600 км.

Новини

Популярні теми форуму

analytics