Close button

Акціонери скликають збори на "Мотор Січі"

Акціонери скликають збори на "Мотор Січі"

Skyrizon, дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group офіційно повідомила на Шанхайській фондовій біржі про скликання позачергових зборів акціонерів української компанії ПАТ "Мотор Січ", повідомляє РБК-Украина.

Про це сказано в повідомленні Beijing Xinwei Technology Group на сайті Шанхайської фондової біржі.

"Відповідно до змісту повідомлення, позачергові загальні збори акціонерів ПАТ "Мотор Січ" заплановано на 31 січня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Повідомлення про проведення позачергових загальних зборів акціонерів було розкрито в Україні через загальнодоступні канали, визначені українськими органами регулювання ринку цінних паперів.

Позачергові загальні збори акціонерів ПАТ "Мотор Січ" ініціювали компанії-акціонери Skyrizon Aircraft Holdings Limited і "МС-4", у власності яких знаходяться пакети акцій, спільно перевищують 10%.

Як повідомила Beijing Xinwei Technology Group в повідомленні для Шанхайської фондової біржі, в порядку денному майбутнього зборів, в тому числі затвердження нового статуту ПАТ "Мотор Січ", прийняття рішення про припинення повноважень всього складу Наглядової ради товариства з дев'ятьох його членів та обрання нових.

Нагадаємо, акціонери ПАТ "Мотор Січ" отримали повідомлення про підготовку позачергового загальних зборів акціонерів - з документом, питаннями порядку денного позачергових загальних зборів та проектами документів, які будуть винесені на обговорення акціонерів можна ознайомитися на спеціальному сайті.

У грудні 2020 року китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" направили українському уряду повідомлення про звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна.

Китайські акціонери "Мотор Січі", що сумарно контролюють понад 50% акцій компанії, мають намір стягнути компенсацію збитків у розмірі $ 3,5 млрд, який був заподіяно арештами акцій і блокуванням доступу до управління компанією. Дії України для міжнародного арбітражу кваліфіковані як протизаконна експропріація інвестицій, що порушує умови україно-китайської міждержавної угоди про їх захист і заохочення.

Інтереси китайських інвесторів в міжнародному арбітражі проти України будуть представляти 3 міжнародні юридичні компанії зі світовими іменами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics