Close button

МОЗ подали заявку на реєстрацію вакцини Супутник V

МОЗ подали заявку на реєстрацію вакцини Супутник V

В міністерство з заявкою звернулася харківська компанія, при цьому давати коментарі в МОЗ відмовляються, повідомляє Корреспондент.

Товариство з обмеженою відповідальністю Біолік (Харків) подало до Міністерства охорони здоров'я заяву на реєстрацію російської COVID-вакцини. Про це повідомляє прес-служба компанії у вівторок, 5 січня.

"У зв'язку з численними запитами адміністрація АТ Біолік повідомляє, що 31.12.2020 р на адресу МОЗ України нами дійсно було відправлено заяву про державну реєстрацію лікарського засобу - вакцини Гам-КОВІД-Вак, комбінованої векторної вакцини для профілактики короновірусні інфекції, викликаної вірусом SARS -CoV-2, виробництва ФДБУ НГЦЕМ ім. М.Ф. Гамалії, МОЗ РФ", - сказано в повідомленні.

Від коментарів в компанії відмовляються, в приймальні відповідають, що "керівництва немає на місці", а спілкування зі ЗМІ обмежується тільки повідомленнями на сайті компанії.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко відкинув можливість реєстрації вакцини Супутник V в Україні. За його словами, в країні будуть використовуватися тільки ті вакцини проти коронавіруса, які успішно пройшли третю фазу клінічних досліджень.

Також в Медзакупках заявили, що покупка вакцини у РФ нераціональна. Московський Інститут Гамалії почав розробку вакцини одним з останніх, але оголосив про успішне завершення другої фази випробувань першим, нагадав Арсен Жумаділов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics