Close button

Новий тип коронавируса виявили в 41 країні

Новий тип коронавируса виявили в 41 країні

Інший штам коронавирусной інфекції, який вперше зафіксували в ПАР, проник в шість держав, повідомляє Корреспондент.

Новий тип коронавируса, який першими зафіксували британські вчені, виявили вже в 41 країні і території світу. Про це йдеться в щотижневому звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я (за 28 грудня - 3 січня), оприлюдненому в ніч з вівторка на середу, 6 січня.

"Станом на 5 січня різновид коронавируса VOC-202012/01, яка спочатку була виявлена в Сполученому Королівстві, виявлена в невеликому числі випадків ще в 40 державах / територіях / районах в п'яти з шести регіонів ВОЗ", - вказали автори звіту.

За їхніми даними, інший штам коронавирусной інфекції, який вперше зафіксували в ПАР, - різновид 501Y.V2 - проник в шість держав.

Як інформували в ВОЗ, за сім днів кількість випадків зараження COVID-19 в світі збільшилося на 4,04 мільйона, від ускладнень хвороби померли 76 017 чоловік.

На першому місці антирейтингу за кількістю інфікованих Північна і Південна Америка (1,9 мільйона випадків), на другому - Європа (1,6 мільйона), на третьому - Південно-Східна Азія (208,6 тисячі).

При цьому за смертністю лідирує Європа, на території якої зафіксовано 32,9 тисячі летальних випадків. На другій позиції - Північна і Південна Америка (32,3 тисячі), на третьому - Південно-Східна Азія (3756).

Нагадаємо, в світі зареєстровано більше 86 мільйонів випадків коронавируса. У трійку лідерів за кількістю заражених входять США (21,4 мільйона), Індія (10,4 мільйона) і Бразилія (7,8 мільйона).

Новини

Популярні теми форуму

analytics