Close button

Готується перша місія до Троянських астероїдів

Готується перша місія до Троянських астероїдів

Місія НАСА Люсі з вивчення Троянських астероїдів недалеко від Юпітера на один крок ближче до запуску, оскільки термоемісійний спектрометр L'TES був успішно інтегрований в космічний корабель, повідомляє HiTech.Expert.

«Інтеграція двох з трьох інструментів в космічний корабель - це захоплююча віха, - заявила Донья Дуглас-Бредшоу, менеджер проекту Люсі з Центру космічних польотів імені Годдарда НАСА в Грінбелті, штат Меріленд. - Колектив L'TES заслуговує похвали за їх щиру відданість справі і рішучість ».

Люсі стане першою космічною місією по вивченню Троянських астероїдів, що залишилися будівельних блоків зовнішніх планет Сонячної системи, що обертаються навколо Сонця на відстані від Юпітера. Місія отримала свою назву від скам'янілого предка людини (названого її першовідкривачами «Люсі»), чий скелет дав унікальну виставу про еволюцію людства. Точно так же місія Люсі революціонізує наші знання про походження планет і народження нашої сонячної системи понад 4 мільярди років тому.

L'TES, розроблений командою з Університету штату Арізона (ASU), по суті, являє собою дистанційний термометр. Він буде вимірювати енергію далекого інфрачервоного діапазону, що випромінюється троянськими астероїдами, коли космічний корабель «Люсі» буде пролітає над сім'ю з цих об'єктів під час першої в історії місії до даних астероїдів.

Інструмент прибув в Lockheed Martin Space 13 грудня і був успішно інтегрований в космічний корабель 16 грудня. Вимірюючи температуру троянських астероїдів, L'TES надасть команді важливу інформацію про матеріальні властивості поверхонь. Оскільки космічний корабель не зможе торкнутися астероїдів під час високошвидкісних зіткнень, цей інструмент дозволить команді зробити висновок, чи є поверхневий матеріал пухким, як пісок, або ущільненим, як скелі. Крім того, L'TES буде збирати спектральну інформацію, використовуючи теплові інфрачервоні спостереження в діапазоні довжин хвиль від 4 до 50 мікрометрів.

«Команда L'TES використовувала наш досвід в проектуванні, виробництві та експлуатації подібних термоемісійних спектрометрів в інших місіях, таких як OSIRIS-REx і Mars Global Surveyor, коли ми будували цей прилад, - сказав головний розробник приладу Філ Крістенсен. - У кожного інструменту є свої проблеми, але, виходячи з нашого досвіду, ми очікуємо, що L'TES надасть нам відмінні дані, а також, ймовірно, деякі сюрпризи про ці загадкові об'єкти ».

Незважаючи на проблеми, пов'язані з пандемією COVID-19, запуск Люсі запланований на жовтень 2021 року.

«Мене постійно вражає маневреність і гнучкість цієї команди, що дозволяє впоратися з будь-якими поставленими перед ними завданнями, - зазначив головний дослідник місії Хел Левісон з Південно-Західного дослідницького інституту. - Всього п'ять років тому ця місія була задумкою на папері, а тепер у нас зібрані, протестовані і готові до роботи багато основні компоненти космічного корабля і корисного навантаження ».

На додаток до L'TES, недавно була встановлена антена Люсі з високим коефіцієнтом посилення, яка дозволить космічному кораблю зв'язуватися з Землею для навігації та збору даних, а також для точного вимірювання мас Троянських астероїдів. Він приєднався до L'LORRI, камері Люсі з найвищою роздільною здатністю, побудованої Лабораторією прикладної фізики Джонса Хопкінса, яка була встановлена на початку листопада. Що залишився науковий інструмент Люсі, L'Ralph, камера для отримання кольорових зображень і інфрачервоний спектрометр, планується доставити на початку 2021 року.

Хел Левісон і Кеті Олкін з Південно-Західного науково-дослідного інституту є головними слідчими і заступниками головного дослідника місії Люсі. Центр космічних польотів ім. Годдарда НАСА забезпечує загальне керівництво польотами, системну інженерію, безпеку і забезпечення польоту. Lockheed Martin Space будує космічний корабель. Люсі - 13-а місія в програмі NASA Discovery. Центр космічних польотів НАСА ім. Маршалла в Хантсвіллі, штат Алабама, керує програмою відкриттів для Управління наукових місій агентства у Вашингтоні, округ Колумбія.

Новини

Популярні теми форуму

analytics