Close button

Пенс повідомив Трампу, що не може змінити підсумки виборів

Пенс повідомив Трампу, що не може змінити підсумки виборів

Віцепрезидент США Майк Пенс повідомив президенту США Дональда Трампа, що у нього немає достатніх повноважень, щоб змінити результати виборів в день їх затвердження в Конгресі 6 січня, повідомляє Страна.ua.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела.

За даними журналістів, у вівторок, 5 січня, в ході щотижневого обіду з президентом, Пенс сказав Трампу, що не вірить, що у нього є право заблокувати підтвердження Конгресом перемоги демократа Джо Байдена на президентських виборах.

Дана заява нібито було зроблена віцепрезидентом за кілька годин до того, як Трамп повідомив в Twitter, що "віцепрезидент має право відхиляти обманним шляхом обраних виборців".

Пенс заявив Трампу, що не зможе змінити результати президентських виборів - NYT. Скріншот: Трамп в Твіттері

Пізніше Трамп спростував цю публікацію. Відповідну заяву оприлюднив його передвиборний штаб.

"Репортаж New York Times щодо коментарів віцепрезидента, які він нібито допустив в розмові зі мною сьогодні - це фейкові новини. Він ніколи такого не казав. Віцепрезидент і я повністю згодні, що віцепрезидент має повноваження, щоб діяти", - йдеться в заяві Трампа.

Також чинний президент назвав вибори в оскаржуваних ним штатах "корумпованими" і "не відповідають конституції", і внаслідок цього "незаконні".

Крім того, президент заявив, що американська конституція дає Пенсу "ряд можливостей".

"Він може скасувати сертифікацію результатів або повернути їх назад в штати для зміни й сертифікації. Він може також скасувати сертифікацію незаконних і корумпованих результатів і послати їх в палату представників для голосування з розрахунку "один штат - один голос", - додав Трамп.

Примітно, що штаб Трампа поквапився спростувати повідомлення New York Times і спочатку залишив у своїй заяві дату "5 січня 2020 року". Пізніше цю інформацію виправили на вірну.

Пенс заявив Трампу, що не зможе змінити результати президентських виборів - NYT. Скріншот

Новини

Популярні теми форуму

analytics