Close button

Які машини выбирають українці: топ моделей

Які машини выбирають українці: топ моделей

У 2020 році багато українців мріяли про новий автомобіль. Хтось зміг придбати машину, в той час як інші лише розрахували суми кредитних платежів на покупку, повідомляє Обозреватель.

Які моделі приваблювали наших автомобілістів найбільше, і скільки коштують ці машини. Відразу слід зазначити, що майже всі вони - бестселери ринку.

Цікаво, що в 2020 році українці більше 5 мільйонів разів зверталися до калькуляторам розрахунку кредитних платежів в процесі підбору нового автомобіля. Якщо оптимістично уявити, що кожне з цих звернень веде до покупки, ринок нових авто в Україні продемонстрував би неймовірні показники в 5 млн. Проданих машин. Але за підсумками 2020 го маємо лише трохи більше 80 тисяч автомобілів. Втім, це не набагато гірше результатів 2019 року - в актуальною економічної ситуації така стійкість дуже важлива.

Проте якщо автомобілісти вивчали ціни і платежі по кредитах, значить всерйоз придивлялися до покупки. Ми знаємо, які машини цікавили потенційних покупців найбільше. Прийшов час з'ясувати, скільки українці були готові витратити.

2021-kia-sportage-gravity-6-1.jpg

Kia Sportage - найбільш популярна модель в Україні в своєму сегменті. Покупців приваблює практичний і просторий салон, зручний для міських просторів компактний кузов, багате оснащення, яскравий дизайн і зарубіжний логотип, який в більшості випадків асоціюється з якістю. Але головне - ціна. Купити Kia Sportage можна від 552 000 грн. Якщо враховувати, що в якості початкового внеску за нову машину багато хто готовий був сплатити від 40 до 60% ціни, отримуємо 220-331 тис. Грн першого платежу. Таким чином, кросовер Kia здається ще більш привабливим.

v1gsed.jpg

Lada Granta - бюджетний автомобіль російського виробництва, який на подив викликав інтерес українців. З іншого боку, пояснити це легко, адже модель є найбільш дешевою новою машиною на ринку з ціною від 198 000 грн. Перший платіж, який готові були внести потенційні покупці, становив 79-119 тис. Грн. Логічно припустити, що кредитуванням переважно цікавляться люди з обмеженим бюджетом. У поєднанні з низькою вартістю машини це складається в закономірну картину. Проте, обіцяти - не означає одружитися: на дорогах кількість Lada Granta в 2020 році за великим рахунком не виросло.

1400x936.jpg

Renault Logan - компактний седан, якому українці віддають перевагу набагато охочіше. Покупців приваблює впізнаваний ромб на капоті, якість, надійність, практичність і невисока вартість обслуговування. На дорогах ми часто бачимо цю машину не просто так. Коштує від 316 000 грн. Наші автомобілісти активно цікавилися кредитуванням цієї моделі і були готові внести від 126 до 189 тис. Гривень початкового внеску, а залишок розбити на регулярні платежі. Мабуть, багато хто саме так і зробили.

78562.jpg

Chery Tiggo 2 - міський китайський кросовер, у якого багато козирів. Стильний сучасний дизайн, перевірена репутація та українська лояльність до бренду зробили свою справу і модель стала популярною. Крім того, на руку Tiggo 2 грає перебування в швидко зростаючому сегменті кросоверів - саме такі автомобілі сьогодні мріють вибирати покупці. В Україні Chery Tiggo 2 коштує від 308 000 грн. Відповідно, його можна назвати найбільш доступним кросовером на ринку. Зрозуміло, якщо ви не звернулися від нього підкорювати бездоріжжя - навіть в топової модифікації автомобіль буває тільки передньопривідним. Проте, потенційний перший внесок склав 123-185 тис. Грн.

p1763413-1580116086.jpg

Skoda Octavia - непотоплюваний улюбленець публіки на будь-якому європейському ринку. Україна - не виняток. У 2020-му наші автомобілісти активно цікавилися покупкою Octavia в кредит. Правда, тоді в центрі уваги ще була модель минулого покоління. Тепер дилери продають автомобіль нової генерації за ціною від 583 000 грн. За умови 40% першого платежу доведеться внести 233 тис. Грн, а 60% - 350 тисяч. Ймовірно, і в 2021 році модель чекає успіх на ринку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics