Close button

Які фільми рекомендують українські бізнесмени

Які фільми рекомендують українські бізнесмени

Які фільми рекомендують подивитися в новорічні канікули Дмитро Расновскій (Glovo в Україні), Анна Тігіпко (izibank), Дмитро Деркач ("Планета Кіно") і Максим Бахматов (Офіс трансформації Києва), повідомляє Delo.ua.

Ми запитали у власників бізнесу і головний виконавчий директор про фільми, які зачепили, і вони рекомендують ці стрічки подивитися в довгі святкові вихідні.

В добірку потрапили дві документальні стрічки про міжнародні скандали, український ігровий фільм на вічно актуальну тему "батьків-дітей" і стара-добра американська класика, яка увійшла в 100 найкращих фільмів двохтисячних.

"Ікар" (Icarus)

Ікар

Документальний фільм американського режисера Брайана Фогеля

Дмитро Расновскій, генеральний менеджер Glovo в Україні:

"Мене вразив документальний фільм" Ікар ". Це захоплива історія про допінгову кампанію від імені її реальних учасників".

Про фільм "Ікар": стрічка присвячена ролі Григорія Родченкова, розробника так званої допінг-програми "Сочі-результат", в допінговий скандал, пов'язаний з Олімпіадою в Сочі.

Перша частина фільму цікава тим, як режисер Брайан Фогель познайомився з Родченкова.

Бувши велосипедистом-любителем, він вирішив зняти документальний фільм про те, як і навіщо елітні спортсмени застосовують допінг, а для цього поставити експеримент на собі. За допомогою звернувся до Дону Кетлін, директору антидопінгової лабораторії Олімпійського комітету США, але той відмовився брати участь в подібному експерименті, однак познайомив Фогеля з главою Московської антидопінгової лабораторії Григорієм Родченкова, який погодився допомогти.

Експеримент з допінгом провалився, але зблизив Фогеля в Родченкова. Друга частина фільму починається з вимушеного втечі Родченкова в Лос-Анджелес до Форгелем, і триває низкою викриттів російської допінг-системи.

Фільм був куплений Netflix. Стрічка отримала "Оскар" як "Кращий документальний повнометражний фільм".

Великий хак (The Great Hack)

великий хак

Документальний фільм режисера Джехана Нуджейма

Анна Тігіпко, засновник izibank:

"З переглянутого в цьому році вразив "The Great Hack".

Про фільм "Великий хак": стрічка, що вийшла на Netflix, розповідає про скандал Cambridge Analytica в 2018-му - витік персональних даних 87 мільйонів користувачів Facebook і їх використанні компанією для впливу на думку виборців Великобританії і США. Автори вирішили зробити фільм більш особистісним, показавши події з точки зору трьох осіб, безпосередньо в них брали участь.

Незважаючи на те, що у фільмі розповідається про події 2018 року, він залишається актуальним і сьогодні, так як механізми, які розробляла і використовувала Cambridge Analytica, продовжують застосовуватися у виборчих кампаніях у всьому світі, в тому числі і в Україні.

"Мої думки тихі" ( "Мої думки Тихі")

Мої думки тихі

Український фільм режисера Антоніо Лукича

Дмитро Деркач, співвласник мережі кінотеатрів "Планета Кіно":

"Дуже сподобався український фільм" Мої думки Тихі ". Вважаю, що це відмінний приклад розвитку українського кіновиробництва".

Про фільм "Мої думки тихі" ("Мої думки Тихі"): 25-річний Вадим, звукорежисер, отримує від канадського виробника відеоігор замовлення мрії: записати звуки українських тварин, які, на думку замовника, звучать не так, як будь-які інші тварини саме тому, що живуть в Україні й тим самим повною мірою відчувають тяжкість буття.

Особливе побажання замовника - записати спів унікальною крижні, яка мешкає в озері на українсько-румунському кордоні. Вадим родом з Ужгорода, тому для нього виконання відповідального завдання стає приводом для зустрічі з рідними. І обертається додатковим випробуванням: супроводжувати його у звукозаписній експедиції викликається мама - водійка таксі й фанатка групи Spice Girls.

Динаміка їх сімейних відносин, замішаних на недомовках, давніх і свіжих образах і безумовної любові, що проявляє себе під час некомфортною поїздки, стає ліричним сюжетним стрижнем картини.

Фільм отримав Національну кінопремію України "Золота Дзиґа" як найкращий фільм, а також премію за найкращий сценарій, Ірма Вітовська, яка зіграла роль матері, названа найкращою актрисою, а режисер Антоніо Лукич - "Відкриттям року".

Стрічку можна подивитися на платформах OLL.TV, Takflix, Megogo, Sweet.tv.

"День бабака" (Groundhog day)

День бабака

Стрічка режисера Гарольда Раміса, включена до Національного реєстру фільмів США

Максим Бахматов, глава Офісу трансформації Києва:

"Дуже порадував фільм, який подивився в черговий раз - "День бабака". Він про все наші людські слабкості і про те, як з ними треба боротися і в ім'я чого з ними треба боротися. Тому що любов повинна перемогти. І це є моє побажання в новому році ".

Про фільм "День бабака": історія метеоролога Філа Коннорс (Білл Мюррей), який потрапив під "тимчасову петлю" під час щорічного святкування Дня бабака в містечку Панксатони. Тільки переосмисливши своє ставлення до життя, герой виривається з "петлі". Вираз "день бабака" увійшло в мови багатьох народів світу як синонім подій, що рутинно повторюються, монотонного життя.

Шостий спільний фільм Гарольда Раміса і Білла Мюррея, після якого творчий дует розпався.

Нагороди: British Comedy Awards-1993 - найкраща кінокомедія року, BAFTA-1994 - кращий сценарій, 100 найсмішніших американських фільмів за 100 років за версією AFI.

Новини

Популярні теми форуму

analytics