Close button

Українські військові звання переведені на ранги НАТО

Українські військові звання переведені на ранги НАТО

У Міноборони заявили, що це рішення покликане змінити систему управління кар'єрою радянського зразка на сучасну, прийняту в арміях провідних країн, повідомляє УНИАН.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони .

Як зазначається, наказом глави оборонного відомства Андрія Тарана впроваджується перелік кодів військових рангів НАТО за стандартом НАТО STANAG 2116, він встановлює відповідність кодифікації військових звань військовослужбовців Збройних Сил України військовим рангах НАТО.

Як зазначив міністр, це ще один крок, який би сумісність зі збройними силами держав-членів Альянсу.

За словами Тарана, підписаний наказ починає євроатлантичну трансформацію існуючої системи кадрового менеджменту на управління кар'єрою військовослужбовців за військовим званням. У свою чергу це стане складовою частиною проекту Концепції військової кадрової політики ВСУ до 2025 року.

«Дані рішення покликані змінити систему управління кар'єрою радянського зразка на сучасну, прийняту в арміях провідних країн. Фактично це керівництво до дій кадровим органам переходити на нову філософію роботи, що передбачає створення кар'єрних карти кожному солдату, сержанту, офіцеру щодо його підготовки, зростання і забезпечення », - зазначив Таран.

Україна-НАТО

Конституцією України закріплено стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору. З метою забезпечення виконання пріоритетних завдань інтеграції України в НАТО президентом України затверджена Річна національна програма під егідою Україна - НАТО. Особливу увагу в програмі приділено перекладу сектора безпеки і оборони України на стандарти НАТО і підвищувати порівнянність Збройних Сил України зі збройними силами держав - учасників Альянсу. Однією з цілей Програми є адаптація і використання стандартів НАТО у сфері оборони відповідно до політики НАТО.

Новини

Популярні теми форуму

analytics