Close button

Роскомнадзор вимагає заблокувати в Україні сайт ІМІ

Роскомнадзор вимагає заблокувати в Україні сайт ІМІ

Федеральна служба по нагляду у сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнадзор) на вимогу Генпрокуратури РФ заблокувала на території РФ доступ до українського сайту Інституту масової інформації (ІМІ), повідомляє Буквы.

Про це йдеться в повідомленні ІМІ з посиланням на лист від Роскомнадзора.

Рішення про блокування сайту прийняли через новини від 18 серпня 2016 року "У Росії заблокували інтерв'ю Громадського ТБ з представником "Хізб ут-Тахрір", яке нібито містить "заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності".

"...Інформація, поширювана з порушенням закону, а саме: інформація із закликами до ведення екстремістської діяльності. Інформаційно-пропагандистський супровід діяльності організації "Партія ісламського визволення" ("Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі"), визнаної терористичною рішенням Верховного суду Російської Федерації від 14.02.2003", - йдеться в повідомленні Роскомнадзора.

"Інформація, розміщена на інформаційному ресурсі http://imi.org.ua, містить заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, недостовірну суспільно значиму інформацію, поширювану під виглядом достовірних повідомлень", - далі йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що в Росії партія "Хізб ут-Тахрір" визнана терористичною і її діяльність заборонена.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк зазначила, що Роскомнадзор ще і звернувся до українського провайдера з вимогою заблокувати ІМІ та на території України.

01-1.png

Новини

Популярні теми форуму

analytics