Close button

5 правил, як не переїдати під час застіль

5 правил, як не переїдати під час застіль

Разом із задоволенням від ситних святкових страв ми шокуємо наш організм. І це дійсно так. Адже переїдання - це завжди погано. Ми засмучуємося, що знову з'їли зайвого, а звідси - дуже швидко з'являються непотрібні кілограми, від яких ми так старанно позбувалися напередодні свят, повідомляє Сегодня.

Дієтолог Наталія Самойленко назвала 5 правил, які не варто порушувати, коли ви прийшли на застілля або влаштовуєте його у себе.

Правило №1. Не потрібно заздалегідь голодувати весь день перед походом в гості, щоб потім виконати програму "З'їсти все". З'їсти все точно не вийде! Нехай протягом дня у вас будуть два повноцінних приймання їжі: сніданок і обід. Так ввечері ви зможете контролювати свої спокуси за святковою вечерею, а вашому організму буде легше впоратися з їжею.

Правило №2. Якщо ви зголодніли і відчуваєте, що готові проковтнути слона, не кладіть собі на тарілку все, що бачите на столі. Спробуйте спочатку всього кілька страв, і ви побачите, що змогли насититися меншою кількістю їжі, ніж припускали.

Правило №3. Їжте повільно. По-перше, це правило хорошого тону. По-друге, це корисно для вашого шлунково-кишкового тракту. Вашому мозку потрібно трохи часу, щоб зрозуміти, що ви ситі. Ретельно пережовувати їжу, насолоджуйтеся душевним спілкуванням з рідними, і ви почуєте сигнал про насичення раніше, ніж встигнете проковтнути все, що поклали в тарілку.

Правило №4. Умійте вчасно сказати "стоп". Навіть якщо на тарілці ще залишилася їжа, зовсім не обов'язково її вичищати до блиску. Щоб не образити господиню, попросіть її запакувати решту їжі "з собою".

Правило №5. Менше мучного. Хліб, булочки, багет містять непотрібні калорії, які до того ж викликають апетит. Будьте обережними з пісними варениками - така їжа не піде вам на користь.

Ірина Маслова

Новини

Популярні теми форуму

analytics