Close button

Американський онколог пробачив своїм пацієнтам борги

Американський онколог пробачив своїм пацієнтам борги

Американський онколог Омар Атік пробачив $650 тис. боргів своїм пацієнтам. Він зрозумів, що вони все одно не зможуть їх віддати і вирішив зробити такий подарунок людям, повідомляє НВ.

Атік лікував людей близько 40 років, а в березні закрив свою приватну клініку в місті Пайн-Блафф, штат Арканзас, яка пропрацювала 29 років. Після цього він найняв компанію RMC of America, яка повинна була допомогти йому повернути борги колишніх пацієнтів і працював з нею протягом семи місяців, пише Good Morning America. Але тепер він відмовився від співпраці.

"Я зрозумів, що люди просто не можуть заплатити. Тому ми з дружиною вирішили пробачити всі борги. Ми зрозуміли, що ми можемо дозволити собі зробити це", - розповів лікар.

Тому напередодні Різдва близько 200 колишніх пацієнтів Атіка отримали листівки:

"Сподіваюсь, у вас все добре. Онкологічна клініка в Арканзасі пишається тим, що ви вибрали нас. Незважаючи на те, що різні страхові поліси покривають рахунки більшості пацієнтів, доплати все одно можуть бути дуже важкими для людей. На жаль, саме так зараз працює наша система охорони здоров'я. Онкологічна клініка закривається, пропрацювавши 29 років на благо суспільства. Ми вирішили відмовитися від усіх боргів, які були у пацієнтів. Гарних свят".

Атік розповів, що під час роботи йому завжди було складно говорити з пацієнтами про гроші — адже він бачив, як люди втрачають своє здоров'я і розоряються, витрачаючи останні заощадження. Хтось навіть ставав банкрутом, намагаючись заплатити за лікування. "Додати сюди жах, який принесла нам пандемія коронавірусу — ми думаємо, що нам дуже пощастило мати можливість зробити хоч щось, щоб допомогти людям".

Новини

Популярні теми форуму

analytics