Close button

Хто не буде платити на плтаних дорогах

Хто не буде платити на плтаних дорогах

Кабінет міністрів України дозволив не платити за проїзд по майбутнім платним дорогам у разі стихійних лих. Також від плати звільнили транспорт спеціальних служб - поліції, швидкої допомоги, рятувальників та інших, повідомляє Auto.ua.

Уряд затвердив порядок безкоштовного проїзду автомобільними дорогами, побудованими на умовах концесії, і розмір відшкодування концесіонеру. Документ визначає, в яких випадках проїзд автошляхами може здійснюватися на безоплатній основі. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Безкоштовний проїзд по концесіонним дорогах надали:

  • транспортним засобам фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб усіх форм власності, які використовуються ними в разі виникнення стихійного лиха, катастрофи, епідемії, епізоотії протягом періоду їх дії на підставі звернення зазначених осіб до концесіонеру;
  • транспортним засобам органів державної влади, підрозділів Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Нацполіціі, ГСЧС і швидкої медичної допомоги на умовах, визначених концесіонером відповідно до концесійним договором;
  • додатковим категоріям ТС відповідно до концесійним договором. Крім того, порядок передбачає відшкодування концесіонеру за період безкоштовного проїзду під час стихійного лиха, катастрофи, епідемії чи епізоотії.

«В кінці минулого року уряд дав« зелене світло »і правові підстави для реалізації перспективних проектів державно-приватного партнерства в дорожній галузі, затвердивши максимальний розмір плати за разовий проїзд автошляхами, побудованим на умовах концесії. Сьогодні ми затверджуємо порядок безкоштовного проїзду за цими автошляхами в деяких випадках і розмір відшкодування концесіонеру за такий проїзд. Це дозволить захистити наших інвесторів в разі надзвичайних ситуацій і сприятиме поліпшенню умов для реалізації подібних інвестпроектів. Державно-приватне партнерство було і залишається одним з ключових механізмів в реалізації масштабних і інших перспективних інфраструктурних проектів в країні на найближчі роки. І ми активізуємо цю роботу в 2021 році », - зазначив Владислав Криклій.

Нагадаємо, що в кінці грудня минулого року Кабмін затвердив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільними дорогами загального користування, побудованими на умовах концесії. Він буде визначатися відповідно до категорії транспортних засобів і за кожен кілометр автодороги.

Як пояснили в Укравтодорі, платний проїзд планується вводити тільки на нових автодорогах, побудованих за рахунок приватних інвесторів. При будівництві концесіонних платних доріг обов'язково будуть альтернативні безкоштовні дороги. На сьогодні в Україні немає концесіонних доріг, тому що існують дороги, в тому числі відремонтовані і побудовані в рамках програми «Велике будівництво», залишаться безкоштовними.

Новини

Популярні теми форуму

analytics