Close button

У флагмани Samsung виявили проблеми з безпекою

У флагмани Samsung виявили проблеми з безпекою

Сучасні смартфони оснащуються просунутими системами біометричної аутентифікації, що забезпечують надійний захист особистих даних від сторонніх осіб, повідомляє 4PDA.

Втім, ідеального захисту не існує, що в черговий раз доводить ситуація зі смартфонами Samsung. Виявилося, що флагманські Galaxy Note20 може розблокувати будь-хто.

Про уразливості стало відомо з опису січневого оновлення безпеки від Samsung. У ньому йдеться про виправлення «ненормального поведінки» сканера відбитків пальців в смартфонах серії Galaxy Note20. Суть проблеми в тому, що смартфон міг розблокувати будь-який сторонній чоловік, просто відсканувавши свій палець.

Проблема з роботою подекранного сканера відбитків пальців спостерігалася у користувачів, які наклеїли на дисплеї своїх смартфонів захисні плівки. Через це траплялося часте Хибнопозитивні спрацьовування сканера, коли пристрій брали в руки сторонні люди. Більш докладно Samsung про це не розповідає.

Варто зазначити, що така ж проблема спостерігалася з флагманами Samsung 2019 року, коли гаджети з захисними плівками «відкривалися» стороннім людям. Пов'язано це було з тим, що південнокорейська фірма використовує ультразвукові датчики, скануючі тривимірну структуру пальця. При використанні силіконових плівок відбиток власника «вдавлюється» в поверхню, і після цього сканер розпізнає його, навіть якщо піднести незареєстрований палець. Неясно, чому Samsung допустила цю помилку знову.

Власникам смартфонів серії Galaxy Note20 рекомендується по можливості якомога швидше встановити січневе оновлення безпеки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics