Close button

Як святкують Різдво українські зірки

Як святкують Різдво українські зірки

Українські зірки, серед яких Тіна Кароль, Оля Полякова, Сергій Притула, Юрій Горбунов та інші, поділилися своїми улюбленими традиціями на Різдво Христове, повідомляє Обозреватель.

Так, Притула на різдвяні свята завжди відправляється в гори, а українська поп-діва Полякова відмовляється від корпоративів і цей день проводить виключно з родиною.

Тіна Кароль

Українська співачка Тіна Кароль виросла в Івано-Франківську. Вона зізнавалася, що вихована з повагою і пошаною до українських звичаїв. З дитинства Тіна Кароль вивчала колядки та українські різдвяні традиції. А ось в Києві вона відчула нестачу духу Різдва, тому своєю творчістю спробувала популяризувати українську культуру завдяки шоу-програмі "Різдвяна історія з Тіною Кароль".

fipb3vs_x__big.jpg

Як святкує Різдво Тіна Кароль. Джерело: Instagram Тіні Кароль

"Для мене існує два головних свята в році, на які повинна зібратися вся родина - це Великдень і Різдво. Я пам'ятаю, як ми ходили щедрували по домівках, і нам дарували багато цукерок. Як переодягалися в костюми і готували вертеп", - згадала зірка .

Оля Полякова

Поп-діва Оля Полякова розповідала, що Різдво - це єдине свято в році, яке вона може провести з сім'єю, а не на корпоративах або концертах. Однак знаменита родина не обмежується святкуванням тільки в Україні і часто вирушає на різдвяні канікули на теплі курорти.

9h5brl_3bw_big.jpg

Традиції на Різдво в родині Олі Полякової. Джерело: Instagram Олі Полякової

"На Святвечір ми готуємо 12 страв, як робила моя бабуся. Вона завжди готувала коливо - кашу з рису, маку та горіхів. І ми, навіть коли їдемо за кордон, в це свято обов'язково готуємо 12 страв. Просто замість звичної куті у нас на столі бувають креветки, восьминоги, якесь бананове листя ", - поділилася артистка.

Сергій Притула

Шоумен більше 10 років тому поклав початок особливої різдвяної традиції - проводити час між Новим роком і Різдвом в Карпатах з друзями і кумами. Велика компанія знімає майже половину готельного комплексу, катається на лижах і сноубордах, відпочиває в лазні, співає українські пісні під живий акомпанемент і водить хороводи.

hm3c5m21i3_big.jpg

Фото Джерело: Facebook Cергея Притули

Однак на саме Різдво Сергій Притула завжди виявляється в будинку батьків в рідному Збаражі на Тернопільщині. За святковим родинним столом шоумена звучать колядки, а близькі з різних куточків України обмінюються подарунками і грають в сніжки, якщо на вулиці лежить сніг.

"Гори, хороша погода і найкраща компанія - ось запорука гарного настрою, з яким ми приїхали до мами в Збараж на Різдво! Камін горить, кутя на столі, чекаємо колядників", - зазначив Притула.

Ірина Федишин

Відома співачка зі Львова зізналася, що з дитинства традиційно проводить Різдво з сім'єю. І якщо маленькою мама огортала дочку в святкову хустку, щоб та з подругою колядувала у сусідів, то зараз Ірина Федишин сама приймає колядників. Дітей вона нагороджує гостинцями й грішми.

wgux56judh_big.jpg

Джерело: Instagram Ірини Федишин

Зірка ретельно підходить і до різдвяного столу. Щорічно вона готує фірмові страви - чорнослив з горіхами і персики з сиром. Крім того, співачка ставить на святковий стіл кутю власного приготування, грибочки, вареники з капустою і оселедець.

"Маю правило - Різдво святкую вдома з родиною. 6 січня готую кутю, вареники з капустою. Люблю колядувати -" У Вифлеємі ніні новина "," Небо і земля ", - розповідала Ірина Федишин.

Юрій Горбунов

Популярний телеведучий розповів, що в їх з Катею Осадчою сім'ї однаково люблять як новорічні, так і різдвяні свята. Для Горбунова зима асоціюється з безперервним святкуванням і метушнею. Якщо Новий рік подружжя може зустріти на роботі, то Різдво він обов'язково проводить з дружиною і сім'єю за щедрим столом з кутею.

slnwmgdp5t_big.jpg

Джерело: Instagram Юрія Горбунова

"Різдво - це свято більш духовне. Як мені здається, передсвяткові дні дуже важливі, тому що вони завжди пов'язані з передчуттям якоїсь казки, передчуттям приємного, нарешті вихідного дня", - говорив Горбунов.

Автор: Олена Кордунова

Новини

Популярні теми форуму

analytics