Close button

Китай посилює карантин через нового стрибка заражень

Китай посилює карантин через нового стрибка заражень

Влада КНР готується до можливої нової хвилі пандемії на тлі наближення святкування нового року за китайським календарем, повідомляє УНИАН.

У Китаї зафіксовано найзначніший за останні місяці зростання кількості заражень коронавірусом.

За даними влади, зокрема, в провінції Хебей, розташованої на сході країни, недалеко від Пекіна, лише за кілька днів кількість пацієнтів, у яких був виявлений коронавірус, зросла більш ніж на 200 осіб, повідомляє Deutsche Welle.

За офіційними даними, у 144 з 234 заражених захворювання протікало безсимптомно.

Зараз влада КНР готується до подальшого зростання кількості пацієнтів з SARS-CoV-2. Повідомляється, що автобусне, залізничне і повітряне сполучення зі столицею провінції Хебей - містом Шицзячжуан - було перервано на невизначений час.

Населення метрополії, що становить понад 11 мільйонів осіб, оперативно тестують на коронавірус. Доступ до деяких районів міста зараз перекритий, дитячі садки закриті, заняття в початкових і середніх школах тимчасово скасовані. Крім того, Пекін мобілізував і направив до провінції додатковий медичний персонал.

Крім Шицзячжуана, вогнищами поширення інфекції вважаються міста Синтай і Наньгун. Їх жителів зараз також активно тестують на коронавірус.

У столиці Китаю також вживають посилених заходів безпеки, щоб уникнути можливої нової хвилі заражень. На вулицях Пекіна проводяться перевірки. Вантажі, що прибувають з провінції Хебей, також піддаються ретельному контролю.

Тривога у зв'язку з можливим поверненням пандемії посилюється на тлі наближення святкування нового року за китайським календарем. У цей день, 12 лютого, китайці, що працюють в метрополіях по всій країні, традиційно повертаються до своїх рідних селищ, тому транспортні потоки стають особливо масовими.

У грудні 2020 року вірус SARS-CoV-2 був виявлений на ринку морепродуктів в китайському місті Ухань. Відтоді їм заразилися вже понад 87 мільйонів жителів планети. Майже 1,9 мільйона осіб по всьому світу з початку пандемії померли з підтвердженим діагнозом COVID-19. Китаю, де, за даними сайту Worlometers, за весь час пандемії було підтверджено близько 87 тисяч заражень коронавірусом, вдалося за допомогою суворих карантинних заходів у відносно короткий термін обмежити поширення інфекції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics