Close button

Трампу можуть пред'явити звинувачення

Трампу можуть пред'явити звинувачення

Прокуратура США не виключає звинувачення чинному президенту Дональду Трампу за його роль у заворушеннях в будівлі Капітолія. Про це на прес-конференції сказав в.о. прокурора округу Колумбія США Майкл Шервин, передає Financial Times, повідомляє Лига.net.

Він сказав, що прокуратура розгляне не тільки тих, хто фізично брав участь у заворушеннях, але і всіх, хто зіграв "допоміжну роль".

Потім йому задали уточнююче запитання, чи стосується це Трампа, який закликав своїх прихильників "боротися набагато сильніше" незадовго до нападу на Капітолій.

"Ми вивчаємо всіх дійових осіб. І будь-кому, хто зіграв роль (якщо зберемо відповідні елементам злочину докази) пред'являть звинувачення", - сказав він.

  • 6 січня прихильники Трампа, які зібралися біля Капітолію, де йшов підрахунок голосів вибірників, зламали загороджувальні бар'єри і увірвалися в будівлю. Підрахунок зупинили. Мер округу Колумбія ввела загальноміську комендантську годину. Трамп закликав прихильників до спокою.
  • Силовики звільнили Капітолій протягом чотирьох годин. Конгрес продовжив підрахунок і офіційно затвердив перемогу на виборах демократа Джо Байдена. Трамп знову сказав, що незадоволений такими результатами, але запевнив: передача владі 20 січня буде впорядкованою.
  • На 7 січня відомо про п'ять загиблих, в тому числі про смерть офіцера поліції Капітолію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics