Close button

Почервонілий язик може бути небезпечним симптомом

Почервонілий язик може бути небезпечним симптомом

Фахівці американського Національного інституту серця, легенів і крові (NHLBI) розповіли , що гладкий, потовстыший і почервонілий язик може бути ознакою дефіциту вітаміну B12, нестача якого підвищує ризик пернициозной анемії, повідомляє РИА Новости.

Підкреслюється, що організм потребує вітаміну B12 для вироблення здорових еритроцитів і нормальної роботи нервової системи. Дефіцит цієї поживної речовини може призвести до пошкодження нервів і стати причиною поколювання й оніміння в руках і ногах, м'язової слабкості і втрати рефлексів.

"Ви можете відчувати себе нестійко, втрачати рівновагу і відчувати проблеми при ходьбі. Дефіцит вітаміну B12 може викликати ослаблення кісток і може привести до переломів стегон", - йдеться на сайті NHLBI.

За словами експертів, сильний дефіцит вітаміну B12 може викликати неврологічні проблеми, такі як сплутаність свідомості, недоумство, депресія і втрата пам'яті. Інші симптоми пов'язані з травним трактом: нудота і блювота, печія, здуття живота, запор або діарея, втрата апетиту і ваги. Фахівці радять при появі симптомів дефіциту вітаміну B12 звернутися за медичною допомогою.

Уточнюється, що високим вмістом цієї поживної речовини відрізняються такі продукти, як яловичина, печінка, птиця і риба, яйця, молоко, йогурт, сир.

Перніциозная анемія - захворювання, обумовлене порушенням кровотворення через нестачу в організмі вітаміну B12. Особливо чутливі до дефіциту цього вітаміну кістковий мозок і тканини нервової системи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics