Close button

У США почали звільняти людей, які брали участь в штурмі Капітолію

У США почали звільняти людей, які брали участь в штурмі Капітолію

Ряд осіб, упізнаних серед прихильників Трампа, які штурмували Капітолій, після цього втратили роботу, повідомляє Европейская правда.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє CNN.

Так, маркетингова компанія Navistar в штаті Меріленд заявила, що звільнить свого співробітника, якого побачили на фотографіях зсередини Капітолію з бейджем компанії.

"Хоча ми підтримуємо право наших співробітників на мирний і законний вираз поглядів, будь-який, чиє небезпечну поведінку створює загрозу для безпеки й здоров'я інших, не може залишатися співробітником нашої компанії", - йдеться в заяві.

Юрист з Техасу Пол Девіс втратив роботу у своїй компанії Goosehead Insurance після появи в соцмережах відео з його участю в подіях. В одному з них він говорить: "Ми намагаємося потрапити в Капітолій, щоб припинити це".

У наступних публікаціях Девіс сказав, що "мирно протестував" весь час і не виявляв активних спроб потрапити в Капітолій.

"Я сказав "намагаємося потрапити в Капітолій", маючи на увазі озвучити протест. Чи не будь-яким насильницьким способом", - написав він згодом у своє виправдання.

Його компанія повідомила в Twitter, що Девіс більше не є співробітником компанії, не уточнивши, він був звільнений, або вирішив піти після критики.

Колишній представник штату Пенсільванія Рик Сакконі, який поширив на своїй сторінці фото і відео себе під Капітолієм, написавши, що це мирне зібрання, втратив роботу в коледжі вересня Вінсен.

У відео, яке вже видалено, він раніше нібито говорив, що протестуючі "намагаються вигнати звідти (з Капітолія) всіх недобрих людей і всіх республіканців, які зрадили нашого президента".

У коледжі заявили, що відразу після цього почали внутрішнє розслідування, в результаті чого Сакконі подав заяву про відставку і її прийняли. Він пояснив ЗМІ, що вирішив піти, щоб уникнути скандалу навколо коледжу.

"Я вирішив піти, тому що так буде краще для школи. Я пропрацював там 21 рік. Я не хотів, щоб весь цей жахливий шум в медіа заплямував школу", - сказав він в коментарі місцевому виданню.

Є як мінімум один прецедент покарання за підтримку штурму і в рядах республіканської партії.

Так, республіканська партія в Техасі відсторонила від посади Вальтера Веста після того, як він коментарями на Facebook підтримав події під Капітолієм.

"Хоча ми рішуче підтримуємо право на мирне зібрання, ми засуджуємо насильство і молимося за всіх, хто зібрався в столиці нашої держави й в Капітолії ... Республіканська партія Техасу завжди була на стороні закону і порядку, і залишиться на ній", - йдеться в заяві на сайті партії.

Нагадаємо, 6 січня під час мітингу прихильники Дональда Трампа увірвалися в Капітолій, де повинні були оголосити результати виборів. Через годину після вимушеної евакуації, Конгрес повернувся до роботи й затвердив Джо Байдена переможцем виборів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics