Close button

Як "Азов" охороняв підприємства Ахметова

Як "Азов" охороняв підприємства Ахметова

Український олігарх і одна з головних «мішеней» націоналістичних об'єднань в Україні Рінат Ахметов оплачував батальйону «Азов» послуги з охорони своїх підприємств. В місяць це олігархові обходилося в 600 тисяч доларів і навіть перехожому ясно, що в справі відіграє роль політична складова, повідомляє Klymenko Time.

Про це в прямому ефірі одного з українських телеканалів повідомив один із засновників батальйону Олег Однороженко, а також підтвердив репортер Андрій Руденко в своєму авторському Telegram-каналі «Репортер Руденко».

Однороженко зазначив, що вже будучи народним депутатом, екс-глава «Азова» Андрій Білецький подавав офіційний запит на те, щоб полк «Азов» охороняв так звані «стратегічні об'єкти», які за фактом виявилися підприємствами у власності олігарха.

«Це був список з 30 підприємств, всі вони належали Ахметову. Ціна питання - 600 000 доларів щомісяця. Ми розуміємо, що це не просто людина прийшла, заплатиkf гроші, отримаkf послуги і так далі. Тут однозначно є політична складова», - повідомив Однороженко.

Крім того, один із засновників батальйону вважає, що мова йшла не тільки про охорону - за такі гроші Ахметов розраховував отримати і силову підтримку «Азова», тобто в справі була і є політична складова.

Але не тільки Ахметов звернувся до послуг «націоналістичних охоронців» - не гребував цим і Ігор Коломойський. Олігарх, до речі, звернувся до них по допомогу ще в 2014 році, в розпал націоналістичної боротьби в країні.

«Це ще в 2014 році відбулося. Знову ж, об'єкти Коломойського - у мене про це менше інформації, але постійно хлопці з «Азова» скаржилися, що куди це нас відправляють, ми їхали воювати, а не охороняти якісь об'єкти дніпропетровського олігарха», - поділився спогадами соратник Білецького.

За словами Однороженка, батальйон за дуже короткий час перетворився в машину для заробляння грошей, яку використовують при вирішенні політичних питань, для рекету і кришування бізнесу, а не в бойову одиницю на сході України.

У свою чергу, репортер Андрій Руденко підтвердив ці відомості Однороженка і зазначив, що новина ця не є секретом вже тривалий час.

«Найбагатша людина України, уродженець м.Донецька Рінат Ахметов платив націоналістичному батальйону «Азов» за охорону своїх підприємств 600 000 доларів в місяць. Про це в прямому ефірі каналу КРТ розповів один із засновників неонацистського батальйону «Азов» Олег Однороженко», - написав він у своєму авторському Telegram-каналі «Репортер Руденко».

Марина Гонтар

Новини

Популярні теми форуму

analytics