Close button

Амстердам вирішив позбавити туристів легких наркотиків

Амстердам вирішив позбавити туристів легких наркотиків

Амстердам вирішив позбавити туристів, які приїжджають з інших країн, легких наркотиків. Про це в п'ятницю, 8 січня, заявила мер столиці Нідерландів Фемке Халсема, передає Нідерландська телерадіомовна корпорація, повідомляє Лента.ру.

«Звичайно, план не буде втілено в життя завтра, думаю, що на це піде близько року», - розповіла мер міста. Згідно з цим рішенням, продаж легких наркотиків буде дозволена тільки жителям країни.

«Ми спостерігали за тим, як все більше і більше молодих людей приїжджали в Амстердам спеціально для того, щоб відвідати кофешопи», - зазначила Халсема, підкресливши, що, згідно з результатами деяких досліджень, багато іноземних туристів відмовляться від поїздки в місто, якщо вони не зможуть побувати в закладах, де дозволений продаж легких наркотиків.

Градоначальник поки не обговорювала це питання з власниками кофешопов і для початку хоче винести його на розгляд членів міської ради. «Ми хотіли б, щоб до нас приїжджали люди, зацікавлені в красі і багатстві наших установ культури. А не туристи, які приїжджають сюди, щоб вживати алкоголь і наркотики», - підсумувала вона.

Влада Нідерландів проводить політику терпимості до споживання марихуани, яка вважається легким наркотиком, проте в останні роки вона стали докладати зусиль щодо зменшення потоку «наркотуристів». У 2012 році був прийнятий закон, що дозволяє користуватися кофешопамі тільки повнолітнім громадянам Нідерландів, проте втілення його в життя доручено місцевій владі, і на місцевому рівні він зустрів опір.

Новини

Популярні теми форуму

analytics