Close button

Супермаркети можуть продавати шкарпетки - Держпродспоживслужба

Супермаркети можуть продавати шкарпетки - Держпродспоживслужба

В супермаркетах деякі непродовольчі товари опинилися під забороною від початку локдауну через "перестрахування", повідомляє Сегодня.

Про це заявив глава Госпродспоживслужби Києва Олег Рубан.

На час локдауна в багатьох магазинах перестали продавати шкарпетки, батарейки, колготи, посуд, дитячі іграшки, клей і навіть вішалки для шаф.

За словами глави відомства Олега Рубана, це сталося через те, що супермаркети вирішили "перестрахуватися" – і тому доручили захистити відділи з господарськими товарами плівкою, стрічками і оголошеннями про заборону продажу.

Він зазначив, що про заборону продажу деяких товарів дійсно спочатку було сказано в розпорядженні уряду від 9 грудня, але потім в документ внесли зміни.

"Мабуть, юристи супермаркетів не донесли співробітниками, що цього не потрібно було робити. Я думаю, що все зміниться, коли юристи уважно почитають наші роз'яснення, тоді огорожі у відділах супермаркетів, де продаються шкарпетки, батарейки, лампочки, дитячі іграшки, зникнуть", – пояснив він.

Чиновник погоджується, що постанову Кабміну про торгівлю в локдаун можна трактувати по-різному. Але наголошує – якщо в супермаркеті є відділ з продажу шкарпеток, лампочок, батарейок, то вони можуть працювати, і за це не каратимуть.

Новини

Популярні теми форуму

analytics