Close button

У США відреагували на новини про "американському" штамі COVID

У США відреагували на новини про "американському" штамі COVID

Поки немає доказів того, що в США з'явився свій штам коронавируса, чиє поширення призвело до різкого стрибка захворюваності. Про це заявив представник Центру з контролю захворювань в США (CDC) Джейсон Макдональд, повідомляє газета New York Times, повідомляє Вести.

За його словами, місяці або навіть тижні можуть піти на те, щоб з'ясувати, чи дійсно сплеск захворюваності COVID-19 в США аналогічний нагоди Великобританії, тобто спровокований якимось певним типом коронавируса.

"Дослідники з Центру по контролю і профілактиці захворювань відстежують всі виникаючі різновиди коронавируса, в тому числі в тих 5,7 тисячі зразках, які були зібрані в листопаді і грудні. На сьогоднішній день ні дослідники, ні аналітики CDC не помітили появи особливого різновиду в США ", - цитує Макдональда NYT.

Зараз наявні дані, як зазначив Макдональд, не дозволяють зробити подібні висновки. Він вказав, що центру відомо про поширення в США "британського" варіанту SARS-CoV-2. На нього припадає незначна частка хворих.

Раніше ряд ЗМІ повідомили з посиланням на доповідь робочої групи Білого дому, що займається проблемою коронавируса, що в США міг з'явитися новий, більш заразний штам коронавируса, який поширюється на 50% активніше літнього варіанту.

Анастасія Пшенична

Новини

Популярні теми форуму

analytics