Close button

Будівлю парламенту Німеччини взято під посилену охорону

Будівлю парламенту Німеччини взято під посилену охорону

На тлі недавніх заворушень в будівлі Конгресу США поліція Берліна посилила охорону будівлі парламенту Німеччини, повідомляє Страна.ua.

Про це в неділю, 10 січня, інформує газета Bild am Sonntag з посиланням на лист, який направив депутатам глава Бундестагу Вольфганг Шойбле.

"Земельна поліція Берліна вже посилила присутність в районі будівлі" парламенту, йдеться в документі За словами Шойбле, він попросив МЗС ФРН представити доповідь про недавні події в Вашингтоні і має намір обговорити з федеральними і земельними владою, які висновки потрібно зробити для забезпечення захисту Бундестагу.

У свою чергу берлінські поліцейські підтвердили, що на тлі заворушень в Капітолії було вжито заходів захисту важливих об'єктів в місті, таких як Бундестагу і американського посольства.

Видання відзначає, що розмови про зміцнення захисту парламенту ФРН йдуть в Німеччині вже кілька місяців. Так, в серпні 2020 року учасники протесту проти карантину перелізли через огорожу перед будівлею Бундестагу і забралися на його ступені.

Дискусії про зміцнення захисту Бундестагу, незалежно від заворушень в Вашингтоні, йдуть в Німеччині вже кілька місяців. У серпні 2020 року противники заходів по боротьбі з коронавірусів в ФРН в ході демонстрації перелізли через огорожу перед будівлею німецького парламенту і забралися на його ступені.

Новини

Популярні теми форуму

analytics