Close button

Росія розуміє тільки силу, — міністр оборони Німеччини

Росія розуміє тільки силу, — міністр оборони Німеччини

"2021 буде роком проривів у сфері політики безпеки й оборони", — пише на сторінках Focus міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, повідомляє ИноТВ.

Восени відбудуться вибори в бундестаг, і ця подія може стати приводом для великої дискусії з приводу того, як ФРН зберегти в умовах, що змінюються, свої цінності, інтереси, свободи, а також мир.

"Реальним шансом для прориву стане інавгурація Джо Байдена, — впевнена політик. — Байден правильно підкреслив, що справжня сила і секрет успіху США в тому, що вони вміють прив'язувати до себе партнерів, а також союзників і переслідувати з ними спільні цілі".

За словами Крамп-Карренбауер, у 2021 році й після нього правильна німецька політика може примирити трансатлантичні та європейські інтереси. Це стосується і збільшення внеску Німеччини в НАТО. До того ж найближчим часом ФРН потрібно буде придбати бойовими дрони як відповідь на "нову реальність у сфері політики безпеки", додала вона:

"Частина цієї реальності — масштабне озброєння Росії на східному кордоні НАТО. Воно показує, яким важливим і актуальним залишається для Європи залякування, як передумова до досягнення взаєморозуміння з позиції сили".

Великих довготривалих інвестицій вимагають і спільні європейські проєкти у сфері розробки новітнього озброєння, а також оснащення військ, додала міністр: "Європа, бюджет, Росія, Америка, Китай — повістка на цей рік переповнена".

Також не варто забувати про боротьбу з ісламським тероризмом в Сахельській зоні, на Близькому Сході та в Європі. Ситуація з безпекою змінилася й через нові технології, зокрема появу штучного інтелекту, гіперзвукових ракет, а також нових можливостей у кіберпросторі та космосі.

"Над усім цим ширяє важливе принципове питання для нашої країни: як закріпити розумну політику у сфері безпеки й оборони внутрішньополітично? Чи можна завоювати більшість, відкрито говорячи про загрози та ризики?

Ми дотримуємося думки, що країна таких розмірів і сили як Німеччина повинна робити більше для захисту себе і своїх союзників. Ми зможемо захистити демократію, права людини, мирне вирішення конфліктів, міжнародні норми й багатосторонність тільки з позиції сили", - робить висновок Крамп-Карренбауер.

Новини

Популярні теми форуму

analytics