Close button

В Україні подорожчала оренда квартир

В Україні подорожчала оренда квартир

Найдорожче знімати житло в Києві, а найдешевші квартири в Луганській області, підрахували в Держстаті, повідомляє Корреспондент.

У 2020 році в Україні середня плата за оренду однокімнатної квартири зросла на 5,5% і тепер становить 3 903 гривень. Про це повідомляє Держстат в середу, 13 січня.

На першому місці за вартістю оренди місто Київ - 7624 гривень. Далі йдуть Одеська область (5029 гривень), Харківська (4862 гривень) і Львівська області (4776 гривень.

У той же час найдешевші квартири в Івано-Франківській області (2423 гривень), Сумській області (2215 гривень) і Луганській області (2173 гривень).

Нагадаємо, що раніше Київ потрапив в топ-список міст світу, з бурхливим зростанням ціни на житло. Протягом минулого року ціна на нерухомість в Києві виросла більш, ніж на 11%, що забезпечило місту 11 місце серед 150 міст світу.

Також повідомлялося, що в Раді запропонували по-новому брати з українців податок на житло. Оцінка нерухомості в межах міста або села для розрахунку суми сплати податків повинна проводиться раз на п'ять років, за межами населених пунктів - раз в 10 років.

Новини

Популярні теми форуму

analytics