Close button

У Nissan Qashqai буде "розумна" педаль газу

У Nissan Qashqai буде "розумна" педаль газу

Nissan розповів про двигуни кросовера Qashqai третього покоління. В Європі новинку продаватимуть тільки в гібридних версіях - помірних і повноцінних, повідомляє Auto.ua.

Всі європейські Nissan Qashqai третьої ітерації будуть електрифікованими. Сама просунута версія отримає систему e-Power як у нового Nissan Note для японського ринку. Вона являє собою гібридну установку послідовного типу без механічного зв'язку між двигуном внутрішнього згоряння і колесами.

Але якщо в моделі Note використовується 1.2-літровий бензиновий мотор, то у Qashqai буде 1.5-літровий двигун MR15 на 157 к.с. Він використовується для вироблення електрики, яке передається в невелику (порівняно з електромобілями) тягову батарею, від якої живиться електродвигун потужністю 140 кВт (190 к.с.) і крутний момент 330 Нм.

Кросовер з системою e-Power отримає переваги електромобілів - миттєвий доступ до величезного обертального моменту, дуже плавний старт з місця і відгук на натиснення педалі газу. Причому в такій версії Qashqai буде застосовуватися технологія e-Pedal, що з'явилася на електро хетчбек Nissan Leaf другого покоління.

При її активації можна управляти прискоренням і уповільненням автомобіля, а також утримувати його на спусках і підйомах, працюючи тільки педаллю акселератора. За оцінкою Nissan середньостатистичний водій автомобіля з «розумною педаллю» користується педаллю гальма тільки в 10% випадків.

6bffeb3ee94a31b478f31886c991a5b4.jpg

Крім повноцінного гібрида, будуть більш доступні версії з 1,3-літровим бензиновим турбомотором HR13 і допоміжної 12-вольтової системою, яка дозволяє економити паливо і може додати 6 Нм тяги тривалістю до 20 секунд для більш різкого прискорення. ДВС буде представлений в двох версіях - на 140 і 160 к.с.

Менш потужний буде тільки на передньопривідних версіях з 6-ступінчастою «механікою», а більш продуктивний запропонують для передньопривідного автомобіля з МКПП або повнопривідного з варіатором. Для версії 4WD передбачені п'ять режимів водіння: Standard, ECO, Sport, Snow і Off-Road.

Раніше Nissan розкрив особливості дизайну інтер'єру нового Qashqai. Кросовер отримає повністю цифрову приладову панель на 12.3 дюйма. Її доповнить 9-дюймовий тачскрін медіасистеми з підтримкою додатків Android Auto і бездротовим Apple CarPlay, а в якості опції японці запропонують преміальну акустику Bose з 10 динаміками і сабвуфером, а також 10,8-дюймовий проекційний дисплей. У кампанії заявили, що це буде найбільший Head-Up Display в сегменті.

Важіль перемикання передач на новому Qashqai замінять компактним джойстиком, а на повнопривідних версіях з'явиться шайба вибору режимів руху з матовим хромованим кільцем і глянсовою центральною частиною.

Для зарядки гаджетів в салоні будуть порти USB-A і USB-C для передніх і задніх сидінь, в дорогих комплектаціях з'явиться бездротова зарядка для смартфона і можна буде замовити передні крісла з масажем, а також оббивку зі шкіри наппа з об'ємним ефектом.

Світова прем'єра нового Nissan Qashqai відбудеться навесні 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics