Close button

Держдеп США масово вводить санкції

Держдеп США масово вводить санкції

Потрапляння до списку санкцій означає заморожування активів у США та заборону для американських громадян або компаній вести бізнес з його фігурантами, повідомляє Корреспондент.

У Вашингтоні повідомили про введені санкції проти кількох організацій Ірану. Компанії потрапили у "чорний список" США за участь у продажах зброї, повідомляє відомче Управління з контролю за іноземними активами (OFAC).

"Поширення Іраном звичайних озброєнь становить загрозу регіональній і міжнародній безпеці, як показує продовжуюча Іраном військова підтримка і підтверджена участь у постачанні зброї, яке посилює конфлікти у Сирії, Лівані, Іраку, Ємені та інших районах", - ідеться у заяві держдепартаменту.

Так, односторонні санкції введені відносно Організації морської промисловості (MIO), Організації аерокосмічної промисловості (AIO) і Організації авіаційної промисловості Ірану (IAIO). Крім цього, санкції вводяться і щодо компаній із Китаю та ОАЕ.

До списку санкцій потрапили компанії Jiangyin Mascot Special Steel Co., LTD (Китай) і Accenture Building Materials (ОАЕ), котрих підозрюють у причетності до поставок іранської сталі.

Також США ввели санкції проти чотирьох громадян КНР через ситуацію у Гонконзі. Міністерство фінансів США ввело односторонні рестрикційні заходи стосовно чотирьох громадян Китаю у зв'язку із ситуацією у Гонконзі.

Додамо, що до "чорного списку" Вашингтона потрапив і міністр внутрішніх справ Куби Ласаро Альберто Альварес Касас, а також ввірене йому відомство за звинуваченнями у порушенні прав людини і причетності до корупції.

"У кубинського режиму довгий "послужний список" в області порушень прав людини. Сполучені Штати продовжать застосовувати всі наявні інструменти, щоб займатися жахливою ситуацією у сфері прав людини на Кубі", - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Потрапляння до списку санкцій означає заморожування активів у США та заборону для американських громадян або компаній вести бізнес з його фігурантами. Раніше, 13 січня, США ввели санкції щодо фізичних осіб і організацій Ірану. У санкційні списки потрапили двоє людей і 16 організацій.

Також стало відомо, що США готують нові санкції проти Північного потоку-2. Адміністрація президента Дональда Трампа має намір ввести свій останній санкційний пакет проти російського газопроводу у найближчі дні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics