Close button

Дієтологи назвали продукти для схуднення в талії

Дієтологи назвали продукти для схуднення в талії

Не варто миритися з надлишками жиру на животі, від них треба позбавлятися, оскільки концентрація зайвої ваги в цій частині тіла підриває здоров'я. Збільшення жиру на животі призводить до розвитку запалення, яке у свою чергу є фактором підвищеного ризику виникнення багатьох небезпечних порушень і хвороб. Такої думки дотримується більшість британських дієтологів, повідомляє видання Express, повідомляє GreenPost.

Тому людям, які мають зайву вагу на талії, корисно вживати в їжу певні продукти. Йдеться про їжу, в якій велика кількість розчинної клітковини. Цей тип клітковини проходить через травну систему організму специфічним способом, і така особливість може стати додатковим бонусом у схудненні.

«Змішуючись з вологою, розчинні харчові волокна утворюють гелевидні речовини і знижують абсорбцію жиру, тобто не дають йому перетравлюватися і всмоктуватися, тим самим допомагаючи контролювати вагу», - кажуть експерти.

Крім того, в товстій кишці такі продукти сприяють виділенню бактерій жирних кислот з коротким ланцюгом. Наслідком такого процесу стає зростання рівня гормонів насичення (холецистокініну, гормонів GLP-1, PYY). Завдяки цьому людина їсть менше і не страждає від переїдання.

Які продукти корисні джерелами розчинної клітковини? Вчені радять вживати яблука, зелений горошок, квасолю, вівсянку, висівки, цитрусові і ячмінь.

Новини

Популярні теми форуму

analytics