Close button

Названа причина болю в животі після їжі

Названа причина болю в животі після їжі

Учені з Бельгії виявили біологічний механізм, що пояснює, чому деякі люди відчувають біль в животі після вживання певних продуктів харчування. Дослідження, проведене на мишах і людях, опубліковано в журналі Nature, повідомляє News Medical.

Однією з найбільш частих причин хронічного болю в кишечнику є синдром роздратованого кишечника (СРК), який викликає біль або сильний дискомфорт в животі після їжі.

У ході лабораторних і клінічних експериментів дослідники виявили механізм, який пов'язує певні продукти з активацією клітин, що виділяють гістамін (огрядні клітини), які є причиною болю та дискомфорту в кишечнику. Більш раннє дослідження показало, що блокування гістаміну, важливого компонента імунної системи, покращує стан людей із СРК.

Дослідники також виявили, що бактеріальна інфекція, коли в кишечнику присутня певна їжа, може підвищити чутливість імунної системи до цієї їжі. У результаті організм атакує їжу та навколишні тканини, викликаючи стійкий біль в кишечнику.

Учені відзначили, що їх дослідження відкриває шлях до більш ефективного лікування синдрому роздратованого кишечника й іншої харчової непереносимості.

Новини

Популярні теми форуму

analytics