Close button

ВМС США випробують "знищувач" ЧФ Росії

ВМС США випробують "знищувач" ЧФ Росії

У звіті за 2020 рік Управління по тестуванню і оцінкою Пентагону міститься рекомендація Військово-морським силам (ВМС) США провести випробування протикорабельної ракети AGM-158C Long Range Anti-Ship Missile (LRASM) версії 1.1 в реальних бойових умовах, повідомляє Defense News, повідомляє Лента.ру.

За інформацією американського видання, що посилається на документ, попередня версія цієї зброї мала «множинні апаратні і програмні збої», в зв'язку з чим найближчим часом слід протестувати LRASM 1.1, «піддавши систему навантаженні з використанням повного набору очікуваних умов експлуатації».

У червні 2020 року американське видання The Drive повідомило, що пара стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer Військово-повітряних сил (ВПС) США в ході польотів з союзниками над Чорним морем відпрацьовували застосування протикорабельних ракет AGM-158C Long Range Anti-Ship Missile (LRASM) для знищення цілей потенційного противника, яким виступила Росія з її Чорноморським флотом (ЧФ).

Видання писало, що останній налічує трохи більше 50 надводних кораблів і «півдюжини підводних човнів», за якими в рамках однієї місії декількох B-1B Lancer за «відносно короткий проміжок часу» може бути застосована масована атака AGM-158C LRASM.

У травні того ж року пара B-1B Lancer з військовими номерами 85-0060 та 86-60139 ВВС США вперше в історії опинилася в повітряному просторі України.

У грудні 2017 року американська кампанія Lockheed Martin і ВПС США розповіли про успішне випробування протикорабельної ракети великої дальності AGM-158C LRASM.

Дальність польоту AGM-158C LRASM оцінюється в 600-900 кілометрів. Одна така ракета здатна знищити корабель водотоннажністю дев'ять тисяч тонн. Зброя передбачає роботу в умовах радіоелектронної боротьби (РЕБ). Кожен B-1B Lancer здатний переносити до 24 ракет AGM-158C LRASM.

Новини

Популярні теми форуму

analytics