Close button

Nissan розповів про новий Qashqai 3 покоління

Nissan розповів про новий Qashqai 3 покоління

Компанія Nissan розповіла про технічну складову кросовера Qashqai 3 покоління, який дебютує вже в цьому році, повідомляє Автопортал.

У самого популярного кросовера Європи зникнуть з гами дизелі, натомість японці запропонують, по суті, гібридні агрегати.

Новий Ніссан Кашкай отримає виключно бензинові 1,3 і 1,5-літрові мотори, які будуть доповнені генератором типу «м'який гібрид» - 12-вольтової електричної системою з ремінним приводом і невеликим літій-іонним акумулятором. Такий доважок допомагатиме моторам при розгонах і, тим самим, економити паливо.

Початкова версія моделі отримає двигун обсягом 1,3 літра, він буде доступний у двох потужних версіях - на 140 к.с. і 240 Нм і 160 к.с. і 270 Нм. З мотором зістикують дві трансмісії - 6-ступінчасту "механіку" і варіатор Xtronic. Останній, так само як і повний привід, буде доступний опційно.

nissan-qashqai-21-spy3.jpg

А ось топовим версіями Nissan Qashqai 2022 покладено 1,5-літровий двигун; він стане частиною гібридної установки e-Power. У неї також увійде електромотор і блок батарей, причому ДВС в даному випадку виступить розширником запасу ходу, що живить акумулятор.

Тобто, «бензіновік» ніяк не буде пов'язаний з колесами автомобіля, він необхідний виключно як генератор. Сукупна потужність такої установки, за словами інженерів Ніссан, складе 190 к.с. і 330 Нм.

novinki21-10.jpg

На даний момент також відомо, що зі зміною поколінь кросовер переїде на нову платформу CMF-C, його довжина складе 4,42 м. Крім того, в порівнянні з попередником Кашкай 3 отримає більш просторий салон.

Зовні ж автомобіль буде відрізнятися більш сміливим і агресивним зовнішнім виглядом і стилістичними рішеннями, запозиченими у свіжого Juke (поки був показаний лише закамуфльований тестовий прототип).

nissan-qashqai-2021-2.jpg

Заявлено, що європейці зможуть купити Nissan Qashqai 3 покоління вже навесні, так що прем'єра новинки повинна відбутися в найближчі тижні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics