Close button

В Україні створили карту з пунктами тестування COVID

В Україні створили карту з пунктами тестування COVID

В Україні створили інтерактивну карту пунктів, де можна пройти тестування на коронавірус, повідомив під час брифінгу голова відомства Максим Степанов. Всього в Україні функціонує понад 2 тис. таких пунктів, повідомляє ZN.ua.

"Якщо ви маєте потребу в тестуванні, не чекайте, йдіть і тестуйтеся. Все це безкоштовно. Будь-яка людина, у якої є будь-які симптоми респіраторного захворювання, може скласти відповідний тест. Крім того, це стосується всіх громадян, які мали контакт з хворою людиною - так само, будь ласка, тестуйтеся", - зазначив Степанов.

Зазначено, що всього в Україні функціонує 2 373 пункту тестування, які верифіковані Міністерством охорони здоров'я. Вони забезпечують організацію забору біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень на коронавірус методом ПЛР. Також в пунктах можуть проводити експрес-тестування на визначення в організмі антигену.

Степанов також зазначив, що тепер здати біологічний матеріал для ПЛР-тесту можна й у сімейного лікаря. Вони також можуть проводити експрес-тестування.

Інтерактивна карта розміщена на сайті МОЗ.

%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%

Новини

Популярні теми форуму

analytics