Close button

Китай розробляє міжнародну мережу цифрових платежів

Китай розробляє міжнародну мережу цифрових платежів

Китайська мережа блокчейн-платформ (BSN) займається розробленням і створенням інфраструктури децентралізованих додатків і токенів, та планує вже у другій половині 2021 року випустити бета-версію цифрової валюти центрального банку (CBDC) Китаю, повідомляє PaySpace Magazine.

Про це повідомляється на корпоративному блозі компанії. Нині BSN розробляє універсальну мережу цифрових платежів (UDPN), яка, як очікується, буде запущена протягом наступних п’яти років. У повідомленні в блозі стверджується, що мережа буде здатна підтримувати цифрові валюти центробанків та інших національних держав. Мережа UDPN буде доступна завдяки API-з’єднання, а також буде сумісна з «будь-якою інформаційною системою, наприклад банківської установи, страхового агентства або мобільного додатка».

UDPN створюється для забезпечення стандартизованих способів грошових переказів і процедур оплати в цифровий валюті. Зараз мережа знаходиться на стадії інженерного проектування, однак необхідні для неї вузли PCN-інфраструктури вже розгортаються в китайських містах, більш того, деякі комунікаційні пункти вже знаходяться на стадіях завершення будівництва. За повідомленням сайту CoinDesk, BSN нещодавно внесла у свою мережу підключення декілька китайських державних проектів, таких як програма хмарних обчислень Oasis, метапротокол Polkadot та загальнодоступний блокчейн Bityuan.

Новини

Популярні теми форуму

analytics