Close button

Квантова історія щеплень

Квантова історія щеплень

Вчені з Массачусетського технологічного інституту (MIT) запропонували записувати історію щеплень за допомогою квантових точок. Для цього вони представили пластир з Мікроголки, який приклеюється на шкіру і протягом 5 років зберігає інформацію про вакцини, які вводили в тіло людини, повідомляє Хайтек.

Новий метод архівації даних про щеплення включає в себе барвник, який містить квантові точки. Це невеликі напівпровідникові кристали, які відбивають світло певної довжини хвилі. Його вводять в тіло разом з вакциною, тому ліки надходить в кровотік, а барвник, який одночасно є відміткою про вакцину, зберігається там протягом п'яти років.

Дослідники запропонували різні схеми, які будуть позначати різні вакцини. Лікарі зможуть перевіряти історію вакцинації за допомогою смартфона, який буде відображати барвник у вигляді флуоресцентного світла. Вчені навіть через 9 місяців знайшли світяться частки на своїх місцях.

"Паперові картки, де ведуться записи про щеплення, можуть загубитися, в деяких країнах вони не ведуться. При цьому електронні бази даних поки не так поширені. Наша технологія дозволить швидко виявити історію щеплень пацієнтів, щоб гарантувати, що кожна дитина щеплена", - відзначає Кевін Макхью, провідний автор дослідження.

Новини

Популярні теми форуму

analytics