Close button

Renault Megane перевірили на "лосиний тест"

Renault Megane перевірили на "лосиний тест"

Максимальна швидкість, при якій оновлений Megane четвертого покоління в кузові хетчбек здатний пройти випробування, не збивши жодного конуса, склала 74 км/год, повідомляє Autoua.net.

«Лосиний тест» показує як автомобіль веде себе при різкому об'їзді раптово виниклої перешкоди, такої як, вискочивша на дорогу тварина. Водій на розміченому конусами полігоні робить подвійну переставку (кидає машину спочатку в одну сторону, потім в іншу). Маршрут проходять на різних швидкостях, щоб встановити максимальну, при якій автомобіль залишається в заданому коридорі і не чіпляє конуси. Хорошим результатом вважається швидкість 77 км/год, недавно її досяг оновлений Volkswagen Tiguan. Іспанське видання km77.com включило дане випробування в свої тест-драйви та регулярно публікує результати перевірок різних моделей.

Для оновленого «Мегана» максимальна безпечна швидкість проходження розміченого коридору становила 74 км/год, при більш високих значеннях йому не вдавалося зберегти правильну траєкторію вже після першого маневру. За оцінкою іспанських експертів дана модель прогнозовано реагує на дії керма і в цілому її поведінка на дорозі легко контролювати. При цьому звичайну «змійку» з розставленими на відстані 22 метри конусами хетчбек пройшов без будь-яких проблем і з незначними креном кузова.

До речі, раніше в цьому році km77 опублікувало результати випробувань універсалу Seat Leon Sportstourer 2020. Його найкращим результатом в «лосинах тесті» стала швидкість 70 км/год. Більш високого результату досяг інший універсал цього ж класу - Ford Focus Active X, у якого найкраща спроба проходження випробування була при 75 км/год.

Renault представила оновлене сімейство Megane в лютому минулого року. Модель отримала косметичні правки дизайну, світлодіодні фари в базовій комплектації, нову електроніку салону і гібридну модифікацію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics