Close button

На переговорах щодо Донбасу з'явилися нові "експерти"

На переговорах щодо Донбасу з'явилися нові "експерти"

Сьогодні, 19 січня, у переговорах політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання на Донбасі беруть участь так звані "громадські діячі" з окупованих територій. Їх залучили представники окупаційної влади, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

Повідомляється, що "запрошені громадські діячі" будуть виступати як експерти з актуальних питань порядку денного. Водночас не уточнюється, хто ці "громадські діячі" і скільки їх.

Представник окупаційної влади окремих районів Луганської області Родіон Мірошник відзначив, що на початку сьогоднішньої відеоконференції українська сторона обурилася присутністю "експертів".

Зазначимо, з української сторони до робочої підгрупи з політичних питань входить голова комітету Верховної ради з питань правової політики, нардеп Андрій Костін. Також з літа 2020 року в її роботі з української сторони беруть участь журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, а також юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер.

Нагадаємо, вчора у ТКГ пройшли перші переговори у 2021 році. Зокрема, сторони почали домовлятися про відновлення газопостачання в Мар'їнці Донецької області.

Сьогодні голова ОБСЄ Анн Лінде заявила, що за останній час життя мирного населення Донбасу стала безпечнішим.

Новини

Популярні теми форуму

analytics